Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Європейцям заборонили інвестиції в Крим і продавати туристичні тури до півострова

Четвер, 18 грудня 2014 16:23

Від 20 грудня інвестиції у Криму і Севастополі – поза законом. Європейці та компанії, розташовані у ЄС, не зможуть більше купувати нерухомість або організації в Криму, фінансувати кримські компанії або надавати відповідні послуги. Таке рішення було ухвалено після висновків Ради міністрів ЄС із закордонних справ від 17 листопада, повідомляє European Union in Ukraine.

На додаток, операторам ЄС більше не дозволяється пропонувати туристичні послуги у Криму і Севастополі. Зокрема, європейські круїзні лайнери більше не повинні заходити у порти кримського півострова – лише у разі виникнення надзвичайного випадку. Ця норма стосується усіх кораблів, що є власністю, контролюються або ходять під прапором країни-члена ЄС. Чинні контракти круїзних лайнерів щодо заходу до кримських портів можуть виконуватися до 20 березня.

Також вводиться заборона на експорт певних видів товарів і технологій кримським компаніям або призначених для використання в Криму. Це стосується, зокрема, транспортної, енергетичної сфери, сектору телекомунікацій або пошуку, використання та виробництва нафти, газу і мінеральних ресурсів.

Також не повинні надаватися послуги, пов’язані з технічною допомогою, посередництвом, будівництвом або інжинірингом.

Рішення було ухвалено за допомогою письмової процедури. Правові тексти будуть доступні в Офіційному журналі від 19 грудня. Заходи застосовуватимуться від 20 грудня.

Ці заходи доповнюють заборону імпорту товарів з Криму і Севастополя, накладену у червні. Також ці заходи доповнюють обмеження щодо торгівлі та інвестицій, які стосуються певних економічних секторів та інфраструктурних проектів, введених у липні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%