Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Міжнародна організація праці пророкує зростання безробіття у світі

Вівторок, 20 січня 2015 12:08

Число безробітних в світі буде рости і, згідно з розрахунками Міжнародної організації праці (МОП), до 2019 року без роботи залишаться близько 212 мільйонів чоловік. Про це пише Deutsche Welle.

На сьогоднішній день їх кількість становить 201 млн чоловік, повідомила МОП у вівторок, 20 січня. З початку економічної кризи 2008 р. по всьому світу було скорочено 61 млн робочих місць.

У звіті МОП вказується, що проблеми пошуку робочого місця найбільш широко торкнуться молодих людей у віці від 15 до 24 років. Рівень безробіття в цій віковій категорії в середньому по світу складе майже 13 відсотків, причому, як наголошується в документі, в найближчі роки очікується зростання цього показника.

Ситуація в Європі залишається складною

МОП також відзначає дві тенденції. З одного боку, у світі зростає попит на низькокваліфікованих працівників, наприклад на охоронців і фахівців по догляду за хворими. З іншого боку, роботодавці зацікавлені у висококваліфікованих фахівцях в галузі електронної обробки даних і права. При цьому попит на бухгалтерів, наприклад, скорочується.

За оцінкою МОП, в той час як в США і Японії ситуація із зайнятістю поліпшується, в Європі становище залишається складним. Генеральний директор МОП Гай Райдер вважає, що наслідки кризи на «світовому ринку праці не подолані, необхідно і далі докладати зусиль до боротьби з безробіттям і її причинами».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%