Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

МВФ вирішив відкласти надання допомоги Греції

П'ятниця, 31 липня 2015 11:02

Міжнародний валютний фонд (МВФ) не може прийняти на даному етапі участь у наданні допомоги Греції, так як вона не відповідає необхідним критеріям для видачі нових позик. Про це повідомляє Financial Times з посиланням на «абсолютно конфіденційний» звіт про засідання правління фонду, який відбувся 29 липня, пише РБК-Україна.

У звіті говориться, що у Греції занадто високий рівень боргу і Афіни не стримали колишні обіцянки про проведення реформ.

Згідно з документом, представники фонду продовжать участь у переговорах Євросоюзу з Грецією про надання допомоги, але приймуть рішення про надання фінансової допомоги не раніше ніж через кілька місяців, можливо в наступному році. Цей момент настане на «другому етапі», який розпочнеться після того, як Афіни «схвалять проведення всеосяжного пакету реформ, а кредитори країни єврозони «схвалять фінансову допомогу».

В ході засідання правління МВФ представник Німеччини заявив, що його країна воліла б, щоб фонд прийняв рішення про допомогу одночасно з єврозоною. В іншому випадку буде складно отримати схвалення Бундестагу на видачу кредитів Греції.

МВФ минулого тижня згорнув колишню програму допомоги Греції, оскільки у фонді прийшли до висновку, що в її рамках можна допомогти Афінам повернутися приватних запозичень. В результаті грецькі власті звернулися до МВФ з проханням про нових кредитів, у зв'язку з чим і було скликано засідання правління фонду.

Рішення про відмову в негайній видачі кредитів Греції було прийнято всупереч бажанням глави МВФ Крістін Лагард, пише FT з посиланням на високопоставлених європейських чиновників. Згідно з протоколом засідання правління, проти надання допомоги виступили кілька азіатських членів фонду, а також Канада і Бразилія.

У документі також відзначається сильне розбіжність у поглядах на допомогу Греції між МВФ і країнами єврозони. «Греція хоче зважитися на деякі важливі реформи тільки восени, а європейці хочуть укласти угоду про допомогу тільки побачивши перші результати реформ, тому що вони спочатку хочуть відновити довіру», - йдеться в протоколі засідання правління МВФ.

У середині липня Євросоюз і Греція досягли попередньої угоди про надання Греції нового пакету фінансової допомоги в розмірі 86 млрд євро. Для початку переговорів влади країни повинні були провести через парламент серію законів про посилення заходів економії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%