Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Вартість нафти впала нижче психологічної позначки

Четвер, 14 січня 2016 10:35

   Світові ціни на нафту в середу прискорили зниження на тлі даних Міненерго США щодо зростання запасів сировини; нафту марки Brent вперше з лютого 2004 року впала нижче психологічної позначки в 30 доларів за барель, передає РІА Новини. 

Станом на 22.31 мск вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 2,23% - до 30,26 долара за барель; раніше вона вперше з лютого 2004 року впала нижче позначки в 30 доларів за барель і досягла 29,95 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI росла на 0,08% - до 30,46 долара за барель. 

За даними Міненерго США, комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 8 січня, збільшилися на 0,2 мільйона барелів до 482,6 мільйона барелів. При цьому аналітики вважали, що показник виросте на 2,504 мільйона барелів - до 484,804 мільйона барелів. 

Видобуток нафти в США за тиждень, за даними міністерства, збільшилася на 0,08%, або на 8000 барелів на добу - до 9,227 мільйона барелів на добу. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинга (Cushing) зросли на 0,1 мільйона барелів - до 64 мільйонів барелів. 

Попит на нафтопродукти, особливо бензин, різко виріс в 2015 році, оскільки споживачі скористалися низькими цінами. Деякі інвестори вказують на сильні дані по споживанню як основну причину, через яку вони очікують, що ціни на нафту почнуть зростати вже в цьому році. 

Однак споживання сповільнилося в США в останні тижні, так як тепла погода призвела до скорочення попиту. Якщо попит на нафтопродукти ослабне ще сильніше, ціни на нафту можуть залишитися низькими протягом більш довгого періоду часу, ніж аналітики та інвестори в даний час очікують.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%