Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Давосі обговорять Четверту індустріальну революцію

Середа, 20 січня 2016 10:21

 Питання проведення Четвертої індустріальної революції на тлі складної фінансової ситуації у світі обговорять учасники Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ), що відкривається в швейцарському Давосі в середу. Про це передет UBR.

Міжнародний форум, який триватиме з 20 по 23 січня, зібрав понад 2500 учасників з 100 країн світу, не рахуючи 40 глав держав і урядів. Основною темою цьогорічного форуму стане Четверта індустріальна революція. Міжнародні представники також обговорять питання біженців та міграційної політики, геоекономічні виклики, глобальну безпеку, охорону здоров'я, освіту, теми гендерних відмінностей та зміни клімату.

Євросоюз цього року не представлятимуть найвищі чини - не планують участь у форумі ні глава Євроради Дональд Туск, ні глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. Однак форум відвідають 12 єврокомісарів, в числі яких перший віце-голова ЄК Франц Тіммерманс, глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні, єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Йоханнес Хан, віце-президент з Енергосоюз Марош Шефчович, єврокомісар з економіки та фінансів П'єр Московісі.

Також у форумі візьмуть участь віце-президент США Джо Байден, держсекретар США Джон Керрі, глава МЗС Франції Лоран Фабіус, віце-прем'єр Туреччини Мехмет Сімсек, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, президент Греції Прокопіс Павлопулос, глава МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр , глава МЗС Австрії Себастьян Курц, президент Німеччини Йоахім Гаук, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, прем'єри і міністри країн Північної Європи, Латинської Америки, Азії та Африки.

Особливі очікування журналісти та учасники форуму пов'язують з приїздом до Давосу глави МЗС Ірану Мохаммада Джавада Заріфа. Як очікується, у середу міністр вперше виступить перед настільки широкою аудиторією після зняття з Тегерана міжнародних санкцій.

З боку міжнародних організацій участь у форумі візьмуть генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, гендиректор Міжнародної організації з міграції Вільям Лейсі Свінг, Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хуссейн, президент Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Пітер Маурер та інші.

Президент України Петро Порошенко 20-22 січня відвідає Швейцарію з робочим візитом для участі в ВЕФ. У ході триденного візиту український президент має намір зустрітися з главою МВФ Крістін Лагард, президентом МКЧХ Пітером Маурером, прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, а також з провідними представниками міжнародних інвестиційних та бізнес-кіл. Порошенко має намір підняти питання отримання наступного траншу фінансової допомоги, залучення інвестицій в країну, а також обговорити ситуацію в Донбасі.

Глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус намір під час ВЕФ провести зустрічі з міністрами торгівлі США - Пенні Пріцкер - і Канади - Христею Фріланд, а також з комісаром ЄС з торгівлі Сесілією Мальмстрьом для обговорення питань "торгової війни" Києва з Москвою.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%