Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Золото дорожчає на тлі падіння фондових ринків і ціни нафти

Середа, 20 січня 2016 14:58

 МАНІЛА (Рейтер) - Ціни на золото ростуть на тлі падіння фондових ринків і ціни нафти, але слабкий попит на фізичному ринку Азії стримує зростання котирувань.

Золото торгувалося по $ 1.092,76 за тройську унцію в порівнянні з $ 1.086,72 при закритті торгів у вівторок, а ф'ючерси в США подорожчали на $ 4,20 до $ 1.093,30 за унцію.

Азіатські фондові ринки впали до чотирирічного мінімуму, а ціна нафти WTI - до мінімального рівня з 2003 року. МВФ втретє менш ніж за рік знизив прогноз зростання світової економіки з урахуванням повільного зростання ВВП Китаю.

"У моді знову сприйняття золота як надійного вкладення. Хоча геополітичні проблеми зазвичай лише ненадовго дають підтримку цінам, ми очікуємо, що зберігаються побоювання за світову економіку підтримають ринок в цьому кварталі", - написали в звіті аналітики Citigroup.

Попит на золото в його найбільшому споживачі Китаї знижується через уповільнення економічного зростання. За оцінкою банку Nomura, цього року китайська економіка зросте на 5,8 відсотка в порівнянні з 6,9-процентним зростанням у 2015 році.

Ціни в Китаї трохи вище, ніж на світовому ринку, а в Індії, що займає друге місце по споживанню, золото продається зі знижкою до світового еталону, написав у звіті аналітик HSBC Джеймс Стіл.

Срібло торгувалося по $ 14,05 за унцію в порівнянні з $ 14,02 до закриття торгів у вівторок, платина коштувала $ 816,74 у порівнянні з $ 823,74, а паладій - $ 489,06 проти $ 491,83.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%