Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ФРГ відповіла Києву на звинувачення в заграванні з РФ

Субота, 12 березня 2016 12:08

Український посол розкритикував Німеччину за позицію по мінським угодами.

У міністерстві закордонних справ Німеччини відкидають критику з боку українського посла Андрія Мельника щодо позиції Берліна на переговорах з врегулювання конфлікту на Донбасі, пише Кореспондент.

Раніше Мельник заявив, що сигнали примирення Берліна в Москві "сприймаються як слабкість". За його словами, уряд Німеччини тисне на Україну і перекладає на неї відповідальність за зрив реалізації мінських угод.

"Не може бути й мови про те, що Берлін якось заграє з Москвою", - заявив представник німецького зовнішньополітичного відомства Мартін Шефер в п'ятницю, 11 березня.

За його словами, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на тлі чергових переговорів у Парижі на початку березня висловився "тверезо" про брак прогресу у виконанні мінських угод.

"Він тут жодним чином не робив різниці між тими в Москві і тими в Києві, хто до цього моменту, цілком очевидно, не готовий до необхідних політичних кроків, щоб піти на компроміси", - зазначив представник відомства.

Кремль: Обидві сторони порушують перемир'я в Донбасі

Критично на заяви Мельника в інтерв'ю DW відреагував і голова німецько-української міжпарламентської групи Карл-Георг Вельманн. Він зазначив, що розуміє "тривогу українського посла і його емоції".

"Але я не можу підтвердити той факт, що ми заграємо з Росією. Якраз навпаки. Завдяки зусиллям німецького уряду і канцлера конфлікт на сході України вдалося поки заморозити", - підкреслив політик.

Він нагадав, що позиція канцлера Німеччини Ангели Меркель полягає в тому, що санкції проти Росії можуть бути скасовані тільки після повного виконання мінських угод.

"Але Росія їх не виконує. Вона не виконала перші три пункти. Стрільба досі йде. ОБСЄ не надається вільний доступ. І важке озброєння не відведено. І це те, в чому винні сепаратисти", - додав німецький парламентарій.

Україна теж не виконує своїх зобов'язань

У той же час Вельманн згадав невиконання Україною своїх зобов'язань в рамках мінського процесу. Він також нагадав, що Київ мляво виконує свої зобов'язання щодо втілення реформ в Україні.

"Не можна прив'язувати питання внутрішніх реформ, які повинна втілювати Україна, до виконання мінських домовленостей. Ми часто чуємо (з Києва. - Ред.), Мовляв, поки конфлікт на Сході не вщухає, ми не можемо проводити реформи. Моя позиція завжди полягала в тому , щоб ці питання розділяти ", - додав політик.

Незважаючи на це Берлін, так само як і ЄС, і в подальшому демонструє готовність надавати всебічну допомогу і підтримку України на шляху до євроінтеграції, зазначив Вельманн.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%