Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Безвізові» надії українців: в Єврокомісії чекають, коли запрацює Нацагентство з протидії корупції - Томбінський

Вівторок, 31 травня 2016 16:58

У Єврокомісії вважають, що всі положення Плану дій з візової лібералізації Україна вже виконала. Про це повідомляє УНІАН.

ЄС не буде відкладати ведення безвізового режиму з Україною. Про це глава Представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявив в інтерв'ю Hromadske.tv.

"Звичайно, Європейська Рада та європейські країни зараз працюють над механізмами запобігання нелегальній і надмірної імміграції в ЄС. Але ці питання не пов'язані безпосередньо з Україною. Тому що це загальний інструмент країн ЄС. Оцінка Європейської Комісії та наших експертів така, що всі положення (Плану дій з візової лібералізації) були (Україна) виконані. Ми ще чекаємо, щоб Національне агентство з питань протидії корупції практично почало працювати. Але це вже останній елемент всіх тих заходів, які Україна вже виконала ", - сказав Томбінський.

"Зараз нам необхідно, щоб європейські лідери ухвалили це рішення. І я впевнений, це рішення буде відповідати тому, що було озвучено лідерами Європейського Союзу на адресу України. Тобто що це буде негайно і ніхто не буде це відкладати в часі", - додав він.

Як повідомлялося, 20 квітня Європейська комісія прийняла законодавчу ініціативу внести Україну в список країн з безвізовим режимом в візове законодавство і передала цю ініціативу Раді ЄС та Європарламенту для подальшого обговорення і прийняття рішення.

20 травня міністри внутрішніх справ країн ЄС узгодили свою позицію щодо так званого механізму екстреної припинення безвізового режиму з третіми країнами.

За інформацією іноземних ЗМІ, в той же день міністр внутрішніх справ Франції Бернар скарбниці заявив, що питання надання Євросоюзом безвізового режиму для України не буде розглядатися найближчим часом.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр заявив, що "ніяких нових рішень щодо візової лібералізації" не прийнято до затвердження механізму швидкої зупинки безвізового режиму.

Разом з тих 20 травня глава Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що введення ЄС безвізового режиму для України, рішення про яке повинен прийняти Європарламент, йде за планом, а інформації про затримки немає.

Візова робоча група Європейської ради продовжить обговорення пропозиції Єврокомісії надати Україні безвізовий режим на наступному засіданні 14 червня.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%