Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Китайці зацікавились видобутком бурого вугілля на Кіровоградщині

П'ятниця, 03 червня 2016 15:34

Представники корпорації СМЕС зустрілися з керівництвом області. Про це повідомляє Hubs.

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко провів зустріч з потенційними інвесторами Олександрійського буровугільного комплексу. У переговорах з главою області взяли участь Олександр Гребенюк - директор ТОВ «Придніпровська гірничо-хімічна корпорація» і Ван Ціньцзя - директор корпорації CMEC (Китайська Народна Республіка), - повідомляє прес-служба ОДА.

6 травня цього року між Кіровоградською облдержадміністрацією та ТОВ «Придніпровська гірничо-хімічна корпорація» підписано Меморандум про співпрацю з відновлення функціонування та розвитку Олександрійського буровугільного комплексу. Згідно з Меморандумом, підприємство має намір відновити вуглевидобуток на розрізі «Костянтинівський», а також опрацьовує питання про будівництво теплової електростанції. Бути генеральним підрядником з реалізації цього проекту, за словами Олександра Гребенюка, погодилася Китайська машинобудівна інжинірингова корпорація CMEC.

Під час сьогоднішньої зустрічі голова облдержадміністрації подякував гостям за інтерес до Кіровоградщини, і висловив надію на подальшу конструктивну і плідну співпрацю. Сергій Кузьменко також коротко охарактеризував потенціал області з видобутку корисних копалин, зупинившись детальніше на ситуацію, що склалася на Олександрійському буровугільному комплексі.

«Близько десяти років тому на території Кіровоградської області проводився активний видобуток бурого вугілля. На жаль, останнім часом буре вугілля на території області не видобувається з різних причин - і економічні, і політичні », - зазначив очільник області.

«Тому ми зараз докладаємо максимум зусиль, щоб залучити інвестиції як українські, так і іноземні розвитку буровугільного комплексу Кіровоградської. Саме з цією метою на початку травня між облдержадміністрацією і суспільством «Придніпровська гірничо-хімічна корпорація» був підписаний Меморандум про співпрацю, метою якого є подальші кроки по залученню інвестицій в Олександрійський вугільний комплекс », - додав Кузьменко.

Директор ТОВ «Придніпровська гірничо-хімічна корпорація» зазначив, що з метою реалізації планів з розвитку буровугільного комплексу в місті Олександрії вже проведено багато консультацій. Сьогодні відбудеться технічна нарада щодо реалізації запланованих проектів в Олександрійській райдержадміністрації, результати якої будуть враховані при прийнятті остаточного рішення.

Ван Ціньцзя - директор компанії потенційного генерального підрядника, в свою чергу повідомив, що корпорація СМЕС зараз працює в 150 країнах світу і має дуже великий досвід з будівництва електростанцій, зокрема, в Білорусії і в Туреччині, а також з розвитку вугільних родовищ. Він висловив надію, що компанія зможе реалізувати успішні проекти і в Україні, застосовувати отриманий досвід і виконувати роботи на високому рівні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%