Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Хакери намагалися отримати дані виборців США більш ніж 10 штатів

Четвер, 29 вересня 2016 10:35

Американським штатам необхідно забезпечити безпеку своїх виборчих систем, так як зараз в них «копаються» хакери, заявив глава ФБР - повідомляє DW з посиланням на CNN і на два джерела в правоохоронних органах.

Хакери намагалися зламати системи реєстрації виборців в більш ніж десяти американських штатах. Слідчі вважають, що за цим стоять російські кіберзлочинці.

Директор Федерального бюро розслідувань США (ФБР) Джеймс Комі підтвердив нові спроби хакерів проникнути в бази даних виборців, крім тих, про які повідомлялися раніше в Іллінойсі та Арізоні, проте не назвав їх точного числа. Крім того, він повідомив про інтерес хакерів до юридичного комітету Сенату США. Комі додав, що штатам необхідно забезпечити безпеку своїх виборчих систем, так як зараз в них «копаються» хакери.

Раніше 18 американських штатів попросили у міністерства внутрішньої безпеки США допомоги в захисті своїх комп'ютерних систем голосування від кібератак під час виборів президента країни 8 листопада. У серпні Федеральне бюро розслідувань США повідомило про злом баз даних виборців в Арізоні і Іллінойсі.

Також 28 вересня стало відомо, що ФБР веде справу про спробу злому мобільних телефонів членів Демократичної партії США. За інформацією Reuters, слідчі запросили у потенційних жертв злому дозвіл на те, щоб скопіювати вміст їх мобільних телефонів для вивчення. До атак можуть бути причетні підтримувані російським урядом хакери, сказали співрозмовники агентства.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%