Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У 2017 році кількість застрахованих контрактів казахстанських експортерів збільшиться у 3 рази

Середа, 05 жовтня 2016 09:47

«Байтерек» пропонує посилити заходи по підтримці компаній, що виходять на експорт. Про це розповіла заступник голови правління АТ «Нух «Байтерек» Ляззат Ібрагімова на засіданні Уряду РК - повідомляє Хабар 24.

«З метою фінансування проектів ГПФІІР з Нацфонду в 2014 році було виділено 75 млрд тенге. З урахуванням залучених і власних коштів Банку розвитку Казахстану в розмірі 150 млрд тенге дана сума зросла до 225 млрд тенге. Станом на 30 вересня БРК схвалено 10 проектів на 216 млн тенге, з яких позичальниками на сьогоднішній день отримано 155 млрд тенге. У липні поточного року в рамках підтримки додаткових заходів економіки рішенням Держкомісії було розподілено на фінансування оборотного капіталу суб'єктів в обробній промисловості 155,3 млн тенге, з них 137,4 млн тенге розміщено в банках другого рівня», - поінформувала Л. Ібрагімова.

За її словами, станом на 30 вересня за даною програмою схвалений 81 проект на суму 40,6 млрд тенге, з них профінансовано 65 проектів на суму 29,7 млрд тенге, повідомляє primeminister.kz.

«Освоєння триває, рішення Держкомісії продовжено до 1 січня, розширено перелік галузей, підприємці всіх регіонів можуть звертатися до БВУ для поповнення оборотного капіталу в рамках даної програми», - сказала Л. Ібрагімова.

Заступник голови холдингу зазначила, що в рамках Держпрограми індустріально-інноваційного розвитку виділені два критерії, за якими здійснюється державна підтримка: це збільшення продуктивності праці і експортооріентірованість виробництва. «В рамках підтримки експортерів холдингом «Байтерек» проводиться посилення діяльності «КазЕкспортГаранта», збільшено статутний капітал в 2016 році на 14 млрд тенге, в 2017 році планується збільшення на 13,9 млрд тенге. Протягом останніх трьох місяців «КазЕкспортГарант» запустив для вітчизняних експортерів два нових продукти: страхування позики і страхування авансових платежів. Поряд з додатковою капіталізацією, яка дозволить вже у 2017 році збільшити кількість застрахованих контрактів наших експортерів у три рази - з 107 контрактів до 300, ми пропонуємо в рамках реалізації розробки планів ГПІІР, враховуючи досвід зарубіжних фахівців кредитно-експортних агентств, розглянути можливість надання «КазЕкспортГаранту» спеціального ліміту держгарантії, що дозволить значно розширити обсяг підтримки вітчизняних експортерів», - додала Л. Ібрагімова.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%