Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан може увійти до топ виробників нафти у світі

Середа, 05 жовтня 2016 16:01

З 2015 по 2030 роки Казахстан може збільшити видобуток нафти на 60% - до 2,7 млн. барелів на день. Це виведе країну в лідери серед топ виробників нафти у світі в частині поточного видобутку, передає BNews.kz.

Крім того, до 2025 року 75% частки загального видобутку нафти і газу в країні припаде на три найбільших казахстанських проекти - Тенгизшевройл, Кашаган і Карачаганак. Про це стало відомо під час прес-конференції, проведеної в рамках відкриття 24-ої Казахстанської Міжнародної Виставки «Нафта і Газ» - KIOGE 2016.

Учасників конференції привітав Магзум Мірзагалієв, віце-міністр енергетики РК, а також представники профільних нафтогазових підприємств і асоціацій: Союз нафтосервісних компаній Казахстану «KazService», АТ «НК «КазМунайГаз», Казахстанське суспільство нафтовиків - геологів та ін.

Ерлан Аукенов, заступник акіма м.Алмати висловив упевненість, що виставка, яка стартувала, сприятиме покращенню інвестиційної активності, створення нових виробництв і просуванню вітчизняної продукції.

В рамках виставки KIOGE 2016 були підписані меморандуми між Союзом нафтосервісних компаній Казахстану «KazService» і Автономним кластерним фондом «Парк інноваційних технологій», АТ «Національним агентством з розвитку місцевого змісту NADLoC» і Автономним кластерним фондом «Парк інноваційних технологій».

Варто відзначити, за 23 роки існування виставки і конференції KIOGE більше 100 000 фахівців взяли участь у події. Більше 9000 учасників стали частиною виставки, щорічно 36 країн світу приїжджають на захід, представляючи найвідоміші компанії і великі конгломерати. Від 40 до 60% становить відсоток повернення компаній щорічно, що говорить про стабільність і сталість події.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%