Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Регулятор ФРН не штрафуватиме Deutsche Bank у справі про відмивання грошей з РФ

Четвер, 06 жовтня 2016 13:56

Джерела у Федеральному управлінні фінансового нагляду Німеччини вважають, що BaFin, швидше за все, обмежиться тим, що зобов'яже банк більш ефективно управляти ризиками - повідомляє ТАСС.

Федеральне управління фінансового нагляду Німеччини (BaFin), швидше за все, не стане накладати штраф на Deutsche Bank у зв'язку зі звинуваченням у справі про відмивання грошей з Росії і обмежиться попередженням. Про це повідомляє газета Süddeutsche Zeitung з посиланням на власні джерела у Фінрегуляторі.

Формально розслідування триває, однак все йде до того, що контрольний орган обмежиться тим, що зобов'яже Deutsche Bank більш ефективно управляти ризиками, відзначається в повідомленні.

Як уточнює видання, німецький регулятор підозрює Deutsche Bank у відмиванні грошей, виведення капіталу з РФ в обсязі близько $ 10 млрд в 2011-2015 рр., А також в тому, що фінансова установа співпрацювала з клієнтами, проти яких діють санкції за російську політику щодо України. «Афера для банку погана ще й тим, що припадає на 2011-2015 роки - період, в який Deutsche Bank обіцяв провести трансформацію «культури управління» після фінансової кризи 2008 року.

В даний час Deutsche Bank веде розгляд з Мін'юстом США, який затребував близько $ 14 млрд за підозрою в порушеннях при торгівлі цінними паперами в період до 2008 року. За даними ЗМІ, ЄЦБ, Берлін і Брюссель опрацьовують план порятунку банку. При цьому у самому Deutsche Bank розраховують впоратися з ситуацією без залучення держдопомоги.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%