Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

США розглядають відповідні заходи після взлому партійних серверів

Середа, 12 жовтня 2016 09:02

Президент США Барак Обама розгляне ряд заходів у відповідь на взлом сайтів урядових організацій США, в якому міністерство внутрішньої безпеки США недавно офіційно звинуватило Росію. Не всі з цих заходів можуть бути розголошені, заявив прес-секретар Білого дому Джош Ернест - повідомляє Бі-бі-сі.

«У розпорядженні президента є кілька варіантів заходів, і він розгляне ті з них, які вважатиме пропорційними», - заявив Ернест журналістам.

«Цілком можливо, що президент вибере один з тих варіантів відповіді, про які ми не оголошуємо заздалегідь», - додав він.

Раніше у вівторок спецпредставник президента РФ з кібербезпеки Андрій Крутских у відповідь на питання про кібератаки заявив, що повідомлення американської влади про російських хакерів призначене «для внутрішнього споживання».

«Жоден офіційний канал не був задіяний і звернення не були зроблені. Це говорить про те, що американці все це роблять для внутрішнього споживання», - сказав він.

«З американської сторони ніхто не хоче гальмувати в нагнітанні звинувачень», - додав спецпредставник.

У п'ятницю міністерство внутрішньої безпеки США і управління національної розвідки країни випустили спільну заяву, в якій офіційно звинуватили російську владу в організації кібератак на американські політичні структури. Заява відомств є на їх сайтах.

Відомства уточнюють, що мова йде про публікації на сайтах DCLeaks і WikiLeaks електронного листування американських політиків, а також про діяльність хакера з ніком Guccifer 2.0, який взяв на себе відповідальність за взлом серверів Демократичної партії США.

«Ми впевнені, враховуючи масштаб і складність цих атак, що санкціонувати ці дії могли тільки вищі російські державні особи», - йдеться в заяві.

Метою кібератак у відомствах назвали спробу вплинути на електоральний процес.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%