Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

На створення космічної обсерваторії «Спектр-УФ» виділяють 4,8 млрд рублів

Середа, 12 жовтня 2016 14:53

Держкорпорація «Роскосмос» оголосила конкурс на створення космічної обсерваторії «Спектр-УФ», сума контракту становить 4,8 млрд рублів, випливає з документа, розміщеного на сайті держзакупівель - повідомляє RNS.

Згідно з документом, головною науковою організацією проекту «Спектр-УФ» призначений Інститут Астрономії Російської академії наук (ІНАСАН). Космічний апарат планується запустити у 2021 році.

Раніше директор Інституту космічних досліджень РАН академік Лев Зелений повідомив, що запуск космічного апарату «Спектр-УФ» призначений на 2021 рік. Також він назвав терміни запуску космічних обсерваторій «Спектр-РГ» (2017 рік) і «Спектр-Мілліметрон» (після 2025 року).

«Спектр-УФ» («Всесвітня космічна обсерваторія - Ультрафіолет») - це космічний телескоп, призначений для отримання зображень і спектроскопії в недоступному для спостережень з наземними інструментами ультрафіолетовому (УФ) ділянці електромагнітного спектра. За допомогою астрофізичної обсерваторії планується вивчати фізико-хімічні властивості планетних атмосфер і комет, фізику атмосфер гарячих зірок і хромосферної активності холодних зірок, властивості пилових частинок міжзоряного і околозвёздного речовини, природу активних галактичних ядер, міжгалактичних газових хмар і гравітаційних лінз.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%