Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Східній Європі і Центральній Азії наростає нерівність

Четвер, 13 жовтня 2016 09:03

Третина найманих службовців у Східній Європі і Центральній Азії мають нестійкі трудові відносини, йдеться в звіті UNDP. Ситуація, що склалася загрожує конфліктами і збільшенням міграційних потоків - повідомляє DW.

В регіоні Східної Європи та Центральної Азії (ВЕЦА), включаючи Туреччину, наростає соціальна нерівність. 37 мільйонів чоловік або приблизно кожен третій найманий службовець працює в умовах «нестійких трудових відносин», йдеться в звіті Програми розвитку ООН (UNDP), опублікованому в середу, 12 жовтня.

За словами головного автора звіту Бена Слея, одним з наслідків може стати виникнення конфліктів в регіоні і збільшення міграції звідти. У документі, серед іншого, розглядається становище на Україні, в Узбекистані, Туреччині та балканських країнах. Повсюдно відзначається збільшення кількості людей, які змушені працювати в умовах неформальних трудових відносин, перш за все це стосується жінок, мігрантів, молодих та етнічних меншин. Відсутність соціальної стабільності призводить до наростання нерівності.

Крім того, за останні 15 років збільшилася смертність, викликана епідемією ВІЛ. Однією з причин цього стало те, що профілактика і лікування не змогли досягти найбільш маргінальних груп населення. Багато з названих у звіті UNDP проблем викликані різними формами дискримінації та соціальної ізоляції, не потрапляють в офіційну статистику.

У той же час у звіті наголошується, що, починаючи з 2001 року, близько 80 мільйонів чоловік в регіону ВЕЦА досягли становища середнього класу. Всього в країнах регіону проживає приблизно 230 мільйонів чоловік. Ситуація в Росії не вивчалася в рамках цього дослідження UNDP.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%