Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Британія заплатить за зобов'язання перед ЄС € 20 млрд

Четвер, 13 жовтня 2016 12:30

Британія стикається з ситуацією, при якій рахунок за «розлучення» з Євросоюзом для британської сторони може скласти ні багато ні мало 20 млрд євро, за даними аналізу Financial Times - повідомляє Вести Економіка.

Таким чином, загальний бюджет єврозони може стати одним з найсерйозніших політичних перешкод для угоди щодо виходу Британії зі складу Євросоюзу.

Більш 300 млрд євро загальних боргових зобов'язань повинні бути врегульовані в ході розрахунку за Brexit. Це спадщина спільних фінансових зобов'язань, що налічує кілька десятиліть - від пенсійних внесків і багаторічних контрактів щодо виконання зобов'язань для фінансування інфраструктурних проектів. Брюссель точно буде наполягати на дотримання цих зобов'язань з боку Британії.

Високе значення верхньої оцінки зобов'язань Британії перед єврозоною, яку деякі з 27 членів ЄС вважають занадто низькою, загрожує зашкодити і зірвати безкровний вихід Британії з лав Євросоюзу, як вважають деякі європейські чиновники.

Верхня оцінка в 20 млрд євро охоплює частку Великобританії в продовж багаторічних зобов'язань, включаючи неоплачені бюджетні асигнування в розмірі 241 млрд євро, пенсійних зобов'язань на 63,8 млрд і майбутніх договірних та інших витратних зобов'язань на загальну суму близько 32 млрд євро.

Британські євроскептики, швидше за все, досить погано поставляться до того, що платникам податків Сполученого Королівства з великою ймовірністю доведеться платити мільярди фунтів Європі в якості ціни за Brexit. Один з міністрів заявив, що потрібно з обережністю пояснити людям, чому ми повинні заплатити, щоб мати доступ до єдиного ринку.

Brexit створить дірку в бюджеті ЄС і потенційно загрожує появою нових далекосяжних політичних наслідків. Проблему з виниклими в бюджеті ЄС дірами постараються вирішити Німеччина, Італія, Франція та інші чисті донори, яким доведеться згорнути частину програм, які Брюссель і країни Східної і Центральної Європи розглядають як юридично обов'язкові обіцянки.

Плата Великобританії в обсязі 20 млрд євро буде покривати тільки витрати на вже затверджені проекти на території 27 країн ЄС, а не майбутній дефіцит, який буде створений після 2019 року через вихід Великобританії з довгострокового бюджету ЄС.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%