Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У США успішно запустили ракету Antares з російськими двигунами

Вівторок, 18 жовтня 2016 10:14

Ракета-носій Antares, оснащена двома російськими двигунами першого ступеня РД-181, стартувала з космодрому на мисі Уоллоп в штаті Віргінія. Пряму трансляцію вело NASA - повідомляє Бі-бі-сі.

Antares, розроблена корпорацією Orbital Sciences, успішно вивела на орбіту космічну вантажівку Cygnus. Він повинен доставити на МКС 2,3 тони вантажів, в тому числі, воду, продовольство, витратні матеріали та наукову апаратуру.

Крім того, Cygnus привезе на станцію обладнання для виведення в космічний простір мініатюрних супутників для спостереження за погодою на Землі.

Antares повинна була стартувати з космодрому на мисі Воллопс ще в 3:03 за московським часом в ніч з неділі на понеділок. Але за сім годин до старту компанія-власник ракети перенесла пуск на 24 години через те, що кабель наземного обладнання не працював належним чином в ході передстартових перевірок.

Перший пуск після невдачі 2014 року.

Запуск нової модифікації ракети-носія Antares 230 неодноразово відкладався з травня. Американські фахівці страхувалися після аварії, що сталася у жовтні 2014 року.

Тоді п'ятий за рахунком пуск Antares, який повинен був доставити на Міжнародну космічну станцію вантажівку Cygnus, завершився невдачею. Менш ніж через хвилину після старту ракета вибухнула. Фахівці заявили, що причиною аварії стали неполадки в першому ступені ракети, оснащеного модифікацією радянських двигунів НК-33. Двигуни, використані в тій ракеті, були зроблені в 1970-х роках.

Для нової Antares, пуск якої відбувся сьогодні, американські фахівці вибрали двигуни РД-181 підмосковного «Енергомаш». Ємності для палива, баки високого тиску, клапани, датчики, системи подачі палива і харчування для Antares виготовляють українські конструкторські бюро «Південне» і «Південмаш».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%