Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Доподатковий прибуток Уралкалія може впасти майже на 30% - власник

Вівторок, 18 жовтня 2016 13:49

Доподатковий прибуток одного з найбільших у світі виробників хлористого калію Уралкалія може впасти майже на 30 відсотків за підсумками 2016 року, який стане найгіршим для компанії та інших учасників ринку за останні 10 років - повідомляє Reuters.

Уралкалій може скоротити за підсумками року показник прибутку до сплати податків, відсотків, зносу і амортизації (EBITDA) до $ 1,35- $ 1,4 мільярда з $ 1,9 мільярда в 2015 році, сказав в інтерв'ю телеканалу Росія-24 співвласник компанії Дмитро Мазепин.

«Цей рік - найгірший за останні 10 років ... для нас, для білорусів, для канадців», - сказав Мазепин.

«У цьому році, я думаю, ми закінчимо з результатом мільярд триста п'ятдесят-мільярд чотириста мільйонів доларів EBITDA».

Спот-ціни на хлористий калій, який використовується у виробництві складних добрив і окремо для живлення рослин, впали з початку року приблизно на 34 відсотки, за даними Російської асоціації виробників добрив, до близько $ 190 за тонну на умовах FOB Балтика на тлі глобального надлишку і слабкого попиту.

Уралкалій, який після зворотного викупу знизив частку акцій у вільному обігу до порядку 5,6 відсотка, не платить дивіденди, а його ринкова вартість так і не змогла відіграти втрати після розвалу картелю з білоруським державним Білоруськалій у 2013 році.

Агентство Fitch наприкінці вересня попередило про високий рівень закредитованості компанії в умовах слабкого ринку і знизило прогноз рейтингу на «негативний» зі «стабільного».

«Все неефективні продавці і виробники - вони просто підуть з ринку ... Чи виживе найсильніший», - сказав Мазепин в телеінтерв'ю.

Мазепин, якому належить основна частка іншого виробника добрив - Уралхіма, через нього контролює майже 20 відсотків Уралкалія.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%