Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Феномен Трампа і боротьба за Сенат

Середа, 19 жовтня 2016 09:33

Демократи будують критику на адресу республіканців на їх нездатності відмовитися від підтримки партійного кандидата в президенти - повідомляє Голос Америки.

Навколо Дональда Трампа не вщухають скандали, пов'язані з його участю в президентських перегонах. Однак республіканський кандидат в президенти виявився в центрі уваги і в контексті боротьби, що розгорнулася серед законодавців, - боротьби, в ході якої стане ясно, яка політична партія контролюватиме Конгрес.

Кандидатура Трампа була головною темою протягом перших п'яти хвилин дебатів, що відбулися в понеділок між сенатором-республіканцем від штату Пенсільванія Петом Тумі і його суперницею, що представляє Демократичну партію, - Кеті Мак-Гуінті. Йдеться про боротьбу, в якій кожна з двох партій відчайдушно прагне перемогти.

На питання, чи схвалюють учасники дебатів кандидатів у президенти від партій, до яких вони належать, Макгуінті підтвердила, що підтримує демократа Хілларі Клінтон.

За словами Тумі, кандидатура Трампа поки не викликає у нього впевненості.

«Поки я не можу схвалити Дональда Трампа, - сказав законодавець. - Обидва кандидати далекі від досконалості».

В ході дебатів Макгуінті піддала Тумі критиці за те, що він не виключив для себе повністю підтримку «людини, яка хвалиться сексуальної агресією».

Цей обмін репліками відображає характер наступу, розгорнутого Демократичною партією по всій країні: законодавців-республіканців пов'язують з республіканським кандидатом в президенти.

Республіканці відповідають на це по-різному.

Сенатор від Арізони Джон Маккейн став одним з тих республіканців в Сенаті, що відмовили Трампу в підтримці після того, як була віддана гласності відеозапис 2005 року, на якій будівельний магнат хвалиться тим, що може безкарно чіпати жінок.

Інші республіканці, в тому числі Джон Тьюн з Південної Дакоти, подібно Маккейну, відвернулися від Трампа, однак кілька днів по тому знову вирішили підтримати кандидата від Республіканської партії.

Сенатор від штату Флорида Марко Рубіо заявив, що як і раніше підтримує Трампа, аргументуючи цю позицію тим, що демократ Хілларі Клінтон ще гірше.

«Я не довірю Хілларі Клінтон секретної інформації, - підкреслив Рубіо. - Вона довела, що не може з нею поводитися».

Республіканські стратеги кажуть, що у кандидатів від їхньої партії на висування в Конгрес зв'язані руки.

«Найбільша проблема для багатьох республіканців - в тому, що ті, хто складає їх електоральну базу, ті, хто прийде і проголосує, все ще підтримують Дональда Трампа», - констатує вашингтонський консультант-республіканець Джон Фірі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%