Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У ВТБ заявили про можливість приватизації 10,9% акцій банку в 2017 році

Середа, 19 жовтня 2016 12:23

Приватизація держпакету ВТБ в розмірі 10,9% в наступному році можлива, але для цього необхідно, щоб збігся ряд факторів, повідомив в інтерв'ю «Інтерфаксу» перший заступник президента - голови правління ВТБ Юрій Соловйов.

«Банки - це збільшого дзеркало того, що відбувається в економіці, нам потрібне зростання для того, щоб покращувати свої показники. Чуть-чуть, хоча б кілька кварталів зростання. Потрібне зростання фондового ринку. Великий вплив робить і геополітика - в ситуації, коли обіцяють нові санкції, складно думати про перспективи розміщення банків. Але я думаю, не дивлячись на всі складнощі, в наступному році ми його (розміщення - ІФ) можемо зробити, якщо співпаде ряд потрібних факторів», - сказав Соловйов.

Відповідаючи на питання про можливі формати продажу держпакету ВТБ, Соловйов зазначив, що банк буде намагатися вибрати для бюджету найдорожчий варіант, який передбачає найвищу ціну, «а далі вже буде зрозуміло, який попит на цей формат».

«Це може бути і ринкове розміщення, і продаж стратегічному інвесторові, і конвертовані облігації. Хоча щодо останнього варіанту є деякі сумніви - це не пряма приватизація, а все-таки інструмент боргового фінансування зі складним механізмом потенційного продажу акцій. З одного боку, це дешевий спосіб залучення грошей до бюджету, з іншого - він може бути тимчасовим, якщо опціон конвертації всередині облігацій не спрацює», - зазначив топ-менеджер.

РФ в особі Росмайна є контролюючим акціонером ВТБ з часткою в звичайних акціях банку в розмірі 60,9%. Держава готова продати 10,9% акцій другого за величиною банку в країні, зберігши в ньому контроль. Глава Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв минулого тижня заявив, що відомство закладає цей пакет в план приватизації на наступний рік.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%