Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Дебютне розміщення доларових бондів Саудівською Аравією може стати рекордним

Середа, 19 жовтня 2016 18:31

Обсяг першого розміщення валютних облігацій Саудівської Аравії може стати рекордним серед країн, що розвиваються, та перевищити 17 млрд доларів. Про це пише РБК-Україна із посиланням на Financial Times.

Так, за інформацією видання, попит на вказані цінні папери перевищив 50 млрд доларів. На даний момент Саудівська Аравія закрила книгу заявок на дебютні доларові облігації.

Саудівська Аравія розраховує розмістити три транші номінованих у доларах облігацій з термінами обігу п'ять, десять та тридцять років. Уряд очікує, що прибутковість саудівських бондів повинна перевищувати прибутковість облігацій США з аналогічним терміном обігу, - пише FT.

Зокрема, прибутковість п'ятирічних облігацій повинна бути вище на 160 б.п., десятирічних — на 185 б.п., тридцятирічних — на 235 б.п. За даними видання, розмір емісії може скласти 10-15 млрд доларів і перевищить всі раніше випущені країнами Близького Сходу обсяги акцій.

Раніше рекордсменом був Катар, який у травні 2016 року провів емісію на 9 млрд доларів. Що стосується країн з економікою, що розвивається, пальма першості поки що належить Аргентині яка в 2016 році випустила бонди на 16,5 млрд доларів.

У той же час, за оцінками експертів, обсяг розміщення доларових бондів Саудівською Аравією може побити попередні рекорди і перевищити 17,5 млрд доларів, - пише FT.

Розміщення держоблігацій проходить в рамках оприлюдненого в листопаді 2015 року масштабного плану по зниженню залежності економіки Саудівської Аравії від цін на нафту.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%