Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Чверть росіян назвали гроші умовою успіху у житті

Четвер, 20 жовтня 2016 13:36

Також більшість опитаних визнали, що не варто приносити спілкування з близькими і здоров'я в жертву високого матеріального становища - повідомляє INTERFAX.RU.

Домогтися високого становища у суспільстві, на думку росіян, найбільше допомагають особисті якості (25%), гроші (24%), знайомства, зв'язки (20%), освіта і досвід (18%), повідомляє ВЦВГД. Найменше в даному випадку «котирується» зовнішність і здоров'я - лише 1% опитаних вважає, що саме ці якості дозволяють зайняти високе положення, показало опитування, проведене 1-2 жовтня серед 1600 чоловік в 130 населених пунктах в 46 регіонах Росії.

Матеріальні ресурси є також однією з умов життєвого успіху - так вважають 28% росіян. З іншого боку, для його досягнення важливі такі особисті якості, як твердість, ініціативність, моральність (25%), а також утворення і досвід (23%), цілеспрямованість (17%). Істотно менше тих, хто вважає, що успіх залежить від походження (1%).

Як і на початку 90-х, сьогодні більшість росіян вважають, що не варто приносити спілкування з близькими і здоров'я в жертву високого матеріального становища (66% зараз і 64% в 1991 році). Зворотну точку зору, що сім'я повинна бути забезпечена навіть на шкоду відносинам і самопочуттю, розділяє тільки п'ята частка опитаних (20% зараз і 16% раніше).

Практично не змінилася частка тих, хто вважає, що можна обійтися скромним набором речей, а до багатства прагнути зовсім не випливає (9% і 11% відповідно).

Крупний виграш в лотерею 38% росіян вклали б у покупку житла, цей варіант найбільш актуальний для респондентів у віці від 35 до 44 років (46%). Ще 9% використовували б гроші для покупки акцій або щоб почати свою справу, при чому таке вкладення користується більшою популярністю серед молоді віком від 18 до 24 років (17%), ніж серед старшої вікової групи від 60 років (1%). По 8% витратили б виграш на здоров'я і спорт або вклали б їх у банк.

Частка жителів РФ, які визначають своє положення у суспільстві як середнє, зросла за чверть століття: 59% зараз проти 49% у 1991 році. У категоріях «нижче середнього» (19%) і «низьке» (12%) співвідношення практично не змінилося (в 1991 році - 19% і 14% відповідно).

Соціологи відзначають, що групи респондентів, які відповіли, що вони займають положення «вище середнього» (5%) і «високе» (3%) залишаються нечисленними.

В цілому ж, підкреслюють у ВЦВГД, відповіді стали більш визначеними: частка тих, кому важко знизилася з 11% у 1991 році до 2% зараз.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%