Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Президент Філіппін Дутерте: настав час попрощатися з США

Четвер, 20 жовтня 2016 16:39

Для філіппінської держави настав час «попрощатися з США», заявив в ході свого візиту до Пекіна президент Філіппін Родріго Дутерте - пише Бі-бі-сі.

Він додав, що більше ніколи не поїде до США, тому що його там будуть ображати, після чого знову назвав президента США Барака Обаму «сучим сином».

Дутерте, який знаходиться в Китаї з офіційним чотириденним візитом, зустрівся з головою КНР Сі Цзіньпін.

В останні роки відносини між Китаєм і Філіппінами погіршувалися у зв'язку з територіальною суперечкою про приналежність групи островів Спратлі і рифа Скарборо.

У 2013 році Філіппіни подали позов до Постійної палати третейського суду в Гаазі. Суд в липні 2016 постановив, що Китай не має пріоритетних прав на використання Південно-Китайського моря.

Дутерте перед своїм візитом сказав, що не буде піднімати питання про спірні території під час переговорів.

КНР планує пом'якшити позицію щодо допуску філіппінських рибалок до рифу Скарборо, повідомляло агентство Рейтер з посиланням на неназвані джерела.

Територіальна суперечка призвела до ослаблення економічних зв'язків між країнами. Президент Філіппін планує збільшити обсяги торгівлі і залучити більше китайських туристів.

Раніше Дутерте скаржився на недостатню військову допомогу США і заявляв про бажання закупити китайську зброю і кораблі. Він також висловлював невдоволення критикою Заходу, яка обрушилася на країну через вбивства порушників антинаркотичного законодавства. На даний момент відомо про 3 тис. убитих.

Родріго Дутерте став президентом Філіппін в кінці червня 2016 року. Він відомий своїми недипломатичними висловлюваннями. Зокрема, він ображав експертів ООН, які назвали заклики вбивати наркозалежних злочином. Також Дутерте дозволяв собі образи на адресу Папи Римського і президента США Барака Обами.

США - давній союзник Філіппін. За даними Social Weather Stations, до Америки довіру відчувають 76% філіппінців, тоді як до Китаю - 22% жителів країни.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%