Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Міжнародний інвестиційний форум «Алтай Інвест 2016» стартував в Усть-Каменогорську

П'ятниця, 21 жовтня 2016 12:34

Сьогодні в Усть-Каменогорську стартував міжнародний інвестиційний форум «Алтай Інвест 2016» - повідомляє Хабар 24.

На масштабну подію з'їхалися 300 гостей з 14 країн. Посли, представники фінансових інститутів, керівники нацкомпаній і підприємств - всі вони прибули в область, щоб ознайомитися з її потенціалом, передає наш власний кореспондент у регіоні Анель Есенбердіна.

Анель Есенбердіна, Twitter @mironeka:

- Добрий день, Астана! Форум зараз в самому розпалі! Його головна мета - залучити інвестиції на схід Казахстану. І показати всьому світу можливості регіону. Тому підприємці області ретельно підготувалися до події. Адже вона може дати старт багатьом важливим бізнес починанням і відкрити дорогу до успіху!

На виставці, з якої почався форум, потенційним інвесторам представили відразу 84 проекти загальною вартістю 927 млрд тенге. Стосуються вони сфер туризму, промисловості, енергетики. Є, наприклад, по розробці будівництва сонячної електростанції. По державно-приватному партнерстві сподіваються знайти тут інвесторів для зведення Тургусунской ГЕС і нової теплоелектроцентралі в Семєї. Але більшість проектів відносяться до галузі сільського господарства. Один з найцікавіших - вирощування топінамбура. Це не тільки прекрасна кормова культура, але ще і джерело інуліну - дуже корисного для людини полісахариду, розповідає мій співрозмовник Володимир Езенок.

- Володимире Михайловичу, я знаю, у вашого проекту є і екологічна складова?

Володимир Езенок, підприємець:

- Так, ми запустили новий проект з утилізації мулових осадів каналізаційних стоків, що містять солі важких металів. Ми можемо застосовувати їх як добриво для вирощування топінамбура! Воно якраз ці солі не вбирає. Звичайно, урожай цей в їжу не годиться, але прекрасно підійде для поліпшення грунтів. Так ми підвищимо родючість наших полів. І заодно вирішимо проблему з відходами.

- А яких результатів ви чекаєте від сьогоднішнього форуму?

- Звичайно, ми сподіваємося знайти нових інвесторів. Адже цей проект корисний для всього Казахстану, особливо для сільського господарства! Ми ж вирощуємо топінамбур не тільки в екоцел. Чистий топінамбур - це чудовий корм тваринам! Також з нього можна отримувати інулін - дуже корисний для організму людини полісахарид. Топінамбур йде на дитяче харчування, і взагалі рекомендований для всіх, хто піклується про своє здоров'я! Інвестори потрібні, щоб налагодити переробку.

Анель Есенбердіна, Twitter @mironeka:

- Дякую, Володимире Михайловичу! Бажаємо вам успіхів у пошуку інвесторів! Тим часом в ці хвилини якраз йде пленарне засідання форуму, де вирішується доля представлених проектів. Гості з Іспанії, Італії, США, Нідерландів та інших країн уже обговорюють деталі майбутньої співпраці. За підсумками цієї зустрічі планується укласти 9 угод на суму 218 млрд тенге!

Після обіду ж заплановані різні роуд-шоу по секціях, на яких сторони мають намір підписати 29 меморандумів ще на 35 мільярдів тенге. Форум має величезне значення для регіону, відкритого для нових ідей, інновацій, інвестицій. Керівництво області готове сприяти всім інвесторам.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%