Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Переговори щодо ЗВТ ЄС-Канада провалилися

П'ятниця, 21 жовтня 2016 20:35

Міністр торгівлі Канади Христя Фріланд заявила про кінець і провал переговорів з бельгійським регіоном Валлонією, який заблокував підписання угоди про ЗВТ між ЄС та Канадою, пише «Економічна правда».

 «В останні місяці ми працювали з Єврокомісією і державами-членами ЄС. Але очевидно, що ЄС не може наразі підписувати міжнародні договори, навіть з такою терплячою і приязною країною, як Канадою, що має такі ж самі європейські цінності», – сказала Фріланд.

«Канада розчарована, я особисто дуже розчарована, я дуже багато працювала (для укладення цієї угоди). Ми вирішили повернутися додому. Мені дуже, дуже сумно насправді», – додала вона зі сльозами на очах після того, як вийшла з резиденції уряду Валлонії.

Раніше повідомлялося, що парламент бельгійського регіону Валлонія вирішив не надавати права уряду Бельгії на підписання угоди про торговельно-економічне співробітництво ЄС і Канади (CETA).

Міністр торгівлі Канади та представник Європейського Союзу для переговорів щодо ЗВТ провели термінову розмову з прем'єром бельгійського регіону Валлонія в другий день саміту, щоб спробувати вийти з глухого кута.

Варто також додати, що в перший день саміту ЄС голова Європейської ради Дональд Туск наголосив на тому, що якщо ЄС не вдасться переконати громадян у тому, що торгові угоди приймаються в їхніх інтересах, угода про ЗВТ з Канадою може стати останньою такою угодою.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%