Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Роухані критикує кандидатів в президенти США

Понеділок, 24 жовтня 2016 10:46

Президент Ірану заявив, що американці виявилися перед вибором між «поганим і дуже поганим» - повідомляє Голос Америки.

Деякі світові лідери висловлюються з приводу президентських виборів в США, незважаючи на плачевну ситуацію з громадянськими правами і правами людини в їх власних країнах. Часом вони використовують американські вибори в пропагандистських цілях.

Виступаючи в неділю в місті Ерак (виступ транслювався по телебаченню), президент Ірану Хасан Роухані заявив, що не віддає переваги жодному з кандидатів в президенти США. За словами Роухані, американські громадяни постали перед вибором між «поганим і дуже поганим», маючи на увазі суперництво кандидатів Хілларі Клінтон і Дональда Трампа.

«Ви бачили ці дебати, бачили, як вони кажуть, звинувачують і висміюють один одного? Чи потрібна нам така демократія в нашій країні? Чи потрібні нам такі вибори в нашій країні?» - запитав Роухані.

США «заявляють, що їх демократії більше 200 років», але нинішня ситуація показує, що в цій країні «немає місця моральності», продовжував президент Ірану.

У вересні, під час Генеральної Асамблеї ООН, Роухані було поставлено питання, кому з кандидатів він віддає перевагу. «Чи повинен я надати перевагу погане гіршого або гірше поганого?» - відповів він.

Іранське державне телебачення повністю транслювало два раунди дебатів між Хілларі Клінтон і Дональдом Трампом. Телебачення стежить за кампанією, часто звертаючи увагу на економічні та соціальні проблеми в США і на найбільш спірні моменти дебатів.

У травні 2017 року в Ірані пройдуть власні президентські вибори, і Роухані вправі висунути свою кандидатуру на другий термін. Йому належить запекла боротьба з консерваторами, яким не до душі його підхід до Заходу. Вони стверджують, що угода щодо ядерної програми не принесла Ірану значною економічної вигоди.

У минулому році Роухані підписав з США та іншими світовими державами угоду, яке призвела до скасування санкцій і породила надії на повернення Ірану у світову спільноту.

Республіканський кандидат у президенти Дональд Трамп заявив, що він «розірве» угоду щодо ядерної програми Тегерана. У відповідь на це верховний лідер Ірану Алі Хаменеї сказав, що в цьому випадку він з радістю «спалить» угоду.

Незважаючи на укладену угоду, Тегеран і Вашингтон не підтримують дипломатичних відносин з часів Ісламської революції 1979 року і захоплення американського посольства.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%