Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Світ чекає занепад економік

Понеділок, 24 жовтня 2016 11:19

Новий економічний спад може очікувати США, а разом з ними і весь світ, в 2018-2019 роках. Саме такий прогноз дали 59 експертів, повідомляє NUR.KZ з посиланням на The Wall Street Journal.

Кожні 10 років економіка закінчує свій цикл і впадає або в стан занепаду, або в стан підйому. За всю історію США цикл ніколи не закінчувався підйомом, через що експерти з 60% -вою вірогідністю прогнозують новий занепад. Так як економіка США на сьогоднішній день становить чверть світової економіки, її падіння позначиться абсолютно на всіх країнах світу, як це трапилося в 2009 році.

Експерти не пов'язують прийдешню економічну кризу зі зміною президента Америки: не має значення прийде до влади Клінтон або Трамп, криза настане, питання лише в тому, наскільки ефективно новий президент зможе з ним боротися. Поштовхом до спаду може стати будь-яка подія, починаючи від природного катаклізму, закінчуючи виснаженням накопичених за 10 років запасів і невірних рішень влади в частині фінансової політики.

Проте, думку економістів з Уолл-стріт багато хто ставить під сумнів. Інформагентство Bloomberg заявило, що в цьому столітті економіка зазнала вже 20 рецесій - тобто кожні п'ять років спостерігався спад. Тому передбачення, що в найближчому часі країну і світ очікує криза - досить примарне і занадто очевидне, щоб на нього спиратися. Навіть Федеральна резервна система США та 12 її резервних банків не роблять прогнози далі, ніж за чотири роки, найчастіше обмежуючись 12 або 18 місяцями.

Однак виключати економічний спад і настання кризи ніхто не поспішає, розуміючи, що рано чи пізно «чорний день» настане, питання лише в тому - наскільки все будуть до нього готові.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%