Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Талліні відбулося засідання Казахстансько-естонської міжурядової комісії

Вівторок, 25 жовтня 2016 11:57

24 жовтня 2016 року в Талліні відбулося 5-е засідання казахстансько-естонської Міжурядової комісії з економічного і науково-технічного співробітництва (МПК) - повідомляє Хабар 24.

Казахстанську частину МПК очолив заступник міністра закордонних справ Республіки Казахстан Роман Василенко, естонську - віце-канцлер Міністерства закордонних справ Естонської Республіки Вяйно Рейнарт.

В ході засідання учасники виступили з доповідями, що зачіпають ключові аспекти двосторонніх економічних відносин. Сторони обговорили перспективи взаємодії в інвестиційній та транзитно-транспортній сферах, агропромислової галузі, переробки сільськогосподарської продукції, будівництва та туризму. Було відзначено значний потенціал розвитку співробітництва в областях впровадження інформаційних технологій, освіти та науки, охорони здоров'я.

При розгляді економічної ситуації в двох країнах було відзначено, що, незважаючи на кризові явища в світі, економіки Казахстану і Естонії демонструють стійкість і позитивну динаміку розвитку.

У своєму виступі В.Рейнарт заявив, що Казахстан для Естонії є важливим торговельно-економічним партнером в регіоні. В рамках обговорення економічних відносин в якості основної теми було запропонована взаємодія в транзитно-транспортній сфері.

Естонська сторона презентувала можливості використання портових і залізничних потужностей своєї країни для реалізації спільних проектів в рамках концепції «Економічного поясу Шовкового шляху».

У свою чергу Р.Васіленко зазначив, що завдання всебічного розвитку відносин з Естонією ми відносимо до числа важливих на європейському напрямку.

Сторони із задоволенням відзначили взаємні успіхи в реалізації домовленостей про співпрацю в сфері освіти і науки, а також взаємодії ВНЗ двох країн. Крім того, були відзначені IT-технології. Естонія, зробивши ставку на розвиток передових технологій, отримала серйозний досвід в побудові цифрового суспільства, який заслужено визнається багатьма розвиненими країнами.

Обговорюючи можливості розвитку туризму, Р.Васіленко наголосив на важливості для цієї галузі економіки майбутньої Міжнародної спеціалізованої виставки «ЕКСПО-2017» і представив розроблене в Казахстані мобільний додаток «Казахстан - Країна Великого степу», що знайомить з соціально-економічним і туристичним потенціалом Казахстану. Обидві сторони висловили впевненість, що ефективна робота Міжурядової комісії сприятиме поглибленню взаємовигідного економічного співробітництва.

За підсумками засідання було підписано Протокол, який відображає перспективні напрямки двостороннього співробітництва.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%