Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Сбербанк» і ФРІІ можуть вкласти по 150 млн рублів в пермський стартап

Вівторок, 25 жовтня 2016 15:18

Стартап Promobot займається розробкою «розумних» роботів-консультантів, які допомагають бізнесу стимулювати продажі, скорочувати витрати на просування - повідомляє ТАСС з посиланням на «Коммерсантъ».

Фонд розвитку інтернет-ініціатив (ФРІІ) вкладе 150 млн рублів в російський стартап Promobot, який розробляє «розумних» роботів і технології для комунікації між людьми і роботами. Про це пише «Коммерсантъ» з посиланням на представників ФРІІ і Promobot.

В результаті угоди ФРІІ отримає міноритарну частку в компанії. Однак фонд є не єдиним зацікавленим інвестором - за даними джерел «Коммерсанта», ще 150 млн рублів в Пермську компанію може вкласти «Сбербанк».

Основним напрямком діяльності Promobot є розробка «розумних» роботів-консультантів, які допомагають бізнесу стимулювати продажі, скорочувати витрати на просування. За допомогою мовної програми Cognitive Engine роботи «розуміють» живу мову, здатні відповідати на питання і підтримувати розмову, навчатися на неструктурованих даних. Найближчим часом Promobot представить вже третю модифікацію розробки.

За даними «Коммерсанта», в 2015 році виручка стартапу склала 21 млн руб., чистий прибуток - 2,3 млн руб. Як повідомив виданню один із співвласників компанії Олексій Южаков, до сьогодні компанія продала більше 100 роботів, в тому числі іноземним партнерам. За оцінками Міжнародної федерації робототехніки, сегмент сервісної робототехніки, в якому працює Promobot, зростає на 55% щорічно: якщо в 2013 році його обсяг становив $ 5,28 млрд, то в 2017 році він може вирости вже до $ 30 млрд.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%