Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЄБРР виділить 8,61 мільярда тенге на підтримку казахстанського бізнесу

Четвер, 27 жовтня 2016 11:31

Голова правління АТ «Національний керуючий холдинг «Байтерек» Ерболат Досаєв провів переговори з першим віце-президентом Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Філом Беннет - повідомляє Tengrinews.kz.

Сторони обговорили питання співпраці в галузі розвитку малого та середнього підприємництва, залучення фондування в національній валюті, фінансування житлового будівництва, співпраці в галузі підготовки і структурування інвестиційних проектів, приватизації державних активів, а також розвитку страхових продуктів.

В ході переговорів Ерболат Досаєв наголосив на важливості нарощування взаємовигідної співпраці по інвестиційним і інфраструктурним проектам, створення регіонального офісу з дистанційного навчання представників малого та середнього бізнесу, фінансових інститутів, а також залучення досвіду (технічної допомоги) ЄБРР щодо реалізації планів з приватизації дочірніх підприємств холдингу.

У свою чергу Філ Беннет повідомив, що побудова стійкої і інклюзивної економіки є для ЄБРР ключовим пріоритетом. Віце-президент ЄБРР також повідомив про готовність підтримувати казахстанських підприємців, покращувати доступ до фінансування на рівні малих підприємств і надавати позики в місцевій валюті.

В ході зустрічі було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), АТ «Національний керуючий холдинг «Байтерек» і дочірньої організацією холдингу ТОВ «Kazakhstan Project Preparation Fund» (KPPF).

В рамках меморандуму буде створена діалогова платформа для спільного пошуку, відбору, структурування і реалізації концептуальних підходів для спільної реалізації індустріальних та інфраструктурних проектів, в тому числі проектів державно-приватного партнерства. Холдингом «Байтерек» через дочірню організацію ТОО «Kazakhstan Project Preparation Fund» (KPPF) ведеться активна співпраця з ЄБРР і Міжнародна фінансова корпорація (IFC) з вивчення та адаптації кращої світової практики в області структурування роботи KPPF з досвіду міжнародних аналогів.

Крім того, сьогодні дочірньої організацією холдингу - Фондом «Даму» було підписано угоду про виділення ЄБРР 8,61 мільярда тенге на підтримку казахстанського бізнесу.

Документ підписаний першим віце-президентом ЄБРР Філом Беннет, головою АТ «Банк Центркредит» Владиславом Лі і головою правління АТ «Фонд розвитку підприємництва«Даму»Каниш Тулеушіним.

Кошти будуть виділені АТ «Банк Центркредит» під гарантію фонду «Даму». Передбачається, що із загальної суми 8,61 мільярда тенге на проекти малого та середнього бізнесу буде направлено шість мільярдів 750 мільйонів тенге, на програму «Жінки в бізнесі» - один мільярд 860 мільйонів тенге. Умови кредитування: максимальна сума позики - до 900 мільйонів тенге; термін кредитування - до 12 місяців; ставка винагороди - до 16 відсотків річних.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%