Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЦБ відкликав ліцензії у трьох банків

Четвер, 27 жовтня 2016 12:31

Регулятор заборонив діяльність московських Ентузіастбанка, Вестінтербанка і краснодарського Кубанського універсального банку - повідомляє ТАСС.

Банк Росії відкликав з 27 жовтня 2016 року ліцензії на здійснення банківських операцій у московських Вестінтербанка, Ентузіастбанка і краснодарського Кубанського універсального банку, говориться в повідомленні ЦБ.

Регулятор відзначає, що в умовах розміщення грошових коштів в активи низької якості Вестінтербанк і Кубанський універсальний банк неадекватно оцінювали прийняті в зв'язку з цим ризики.

У діяльності банків виникла підстава для здійснення заходів щодо запобігання банкрутству, відзначає регулятор. Власники кредитних організацій не вжили заходів щодо нормалізації діяльності.

Ентузіастбанк неадекватно оцінював прийняті ризики при незадовільній якості активів, крім того, організація не дотримувалася вимог законодавства в сфері протидії легалізації доходів.

Всі три банки є учасниками системи страхування вкладів. Згідно з даними звітності, за величиною активів Вестінтербанк на 1 жовтня 2016 р займав 489-е місце в банківській системі РФ, Кубанський універсальний банк - 377-е, Ентузіастбанк - 608-е.

У банки призначено тимчасову адміністрацію, повноваження виконавчих органів кредитних організацій припинені.

Напередодні регулятор відкликав ліцензію у комерційного банку «Фінансовий капітал» (Санкт-Петербург) за високо ризиковану кредитну політику, пов'язану з розміщенням грошових коштів в низькоякісні активи.

Виплати вкладникам.

Агентство зі страхування вкладів повідомило, що виплати страхового відшкодування вкладникам банків почнуться не пізніше 10 листопада 2016 року. Для прийому заяв громадян та виплат компенсацій АСВ відбере банки-агенти не пізніше 2 листопада.

Заяви про виплату страхового відшкодування вкладники можуть подавати протягом усього періоду ліквідації банків. Страхове відшкодування виплачується вкладникам у розмірі 100% суми всіх їхніх рахунків (вкладів) у банку але не більше 1,4 млн рублів в сукупності. Сума, що не компенсована страховкою, буде погашатися в ході ліквідації банку в складі вимог кредиторів першої черги.

За банківським вкладом (рахунку) в іноземній валюті страхове відшкодування розраховується в рублях за курсом Банку Росії на день відкликання ліцензій - 27 жовтня.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%