Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Бішімбаєв - Назарбаєву: Ми пройшли дно

П'ятниця, 28 жовтня 2016 13:30

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв зустрівся з міністром національної економіки Куандик Бішімбаєвим, передає кореспондент NUR.KZ з посиланням на прес-службу Акорди.

На зустрічі Бішімбаєв доповів главі держави про підсумки соціально-економічного розвитку Казахстану за 9 місяців поточного року, а також про хід виконання програми «Нурли жол», яка є основним інструментом розвитку транспортної інфраструктури та підтримки економіки.

Президент Казахстану акцентував увагу на необхідності подальшого прискорення темпів економічного розвитку, підвищення соціального благополуччя населення, раціонального і ефективного використання коштів бюджету та Національного фонду, виділених для підтримки економіки і реалізації ключових державних програм.

Міністр національної економіки в своїй доповіді відзначив збільшення ВВП на 0,4% за 9 місяців 2016 року.

«Основними драйверами зростання економіки є будівельна і транспортна галузі, обробна промисловість і сільське господарство. Так, в будівництві збільшення обсягів зафіксовано на рівні 6,9%, в сільському господарстві - на 4,9%, у транспортній сфері - на 4%, в обробній промисловості - на 0,6%. Поряд з цим, спостерігається підвищення обсягів виробництва металургійної та фармацевтичної продукції, продуктів харчування і нафтопереробки», - сказав Бішімбаєв.

Крім того, президент Казахстану був поінформований про хід виконання третьої інституційної реформи «Індустріалізація та економічне зростання» в рамках плану нації «100 кроків».

Також Бішімбаєв запевнив президента в тому, що ситуація виправиться в кінці року, передає Tengrinews.kz.

«У нас є розуміння, що ситуація до кінця року буде набагато краще, ніж на початок. Тобто якщо підсумувати, то ми пройшли дно. Перший квартал 2016 року було найскладнішим. Ціни впали на всю сировину. Потім, після коректування курсу 2015 року, всі адаптувалися. І вже починаючи з другого кварталу програма «Нурли жол», антикризовий план почали результат давати», - сказав Бішімбаєв.

За підсумками зустрічі Нурсултан Назарбаєв дав ряд конкретних доручень.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%