Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Microsoft: російські хакери причетні до атак на Windows

Середа, 02 листопада 2016 08:48

Компанія Microsoft заявила, що пов'язане з Росією хакерське угруповання, яке раніше звинувачували у зломі поштових серверів Демократичної партії США, відповідальне за атаки на операційну систему Windows - повідомляє Бі-бі-сі.

За інформацією компанії, мова йде про невеликі хакерські атаки з використанням адресних фішингових листів, за якою стоїть угрупування Strontium, також відома як Fancy Bear і APT 28.

Microsoft також повідомляє, що 8 листопада буде представлена ​​програма, яка покликана захистити Windows від подібних атак.

Про уразливість Windows в кінці жовтня повідомив головний конкурент Microsoft, компанія Google. У повідомленні Microsoft зазначається, що такий крок з боку Google піддав ризику клієнтів компанії.

Деякі фахівці з кібербезпеки стверджують, що угруповання Strontium працює на російську військову розвідку і відповідальна за злом електронних листів Демократичної партії.

Інформація про атаки на сервери американських політиків з'явилася влітку цього року. У липні ЗМІ повідомили, що хакерам, пов'язаних з російською владою, вдалося зламати комп'ютерну програму, яка використовувалася виборчим штабом кандидата в президенти США Хілларі Клінтон.

У вересні спецслужби Великобританії повідомили про те, що російські хакери намагалися атакувати сайти уряду і телекомпаній Сполученого Королівства.

Російська влада заперечує зв'язок з хакерськими атаками.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%