Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Трамп і Клінтон всім набридли»: хіп-хоп-артист з Гарлема про вибори і силі третіх партій

Понеділок, 07 листопада 2016 11:49

8 листопада в США пройдуть президентські вибори. Кожен день у великих містах проходять мітинги, газети і телебачення говорять тільки про Дональда Трампа і Хілларі Клінтон. RT поспілкувався з відомим хіп-хоп-артистом з Нью-Йорка Матрейа Ваном, який розповів, чому американці втомилися від передвиборної істерії. Країні вже давно потрібна третя сила крім республіканців і демократів, вважає він.

Матрейа Ван - відомий представник нью-йоркського хіп-хоп-руху. Останнім часом він змінив репертуар і став приділяти більше уваги політиці. Однак ні кандидат від республіканців, ні від демократів його не влаштовують. На його думку, американцям потрібно голосувати за кандидатів від незалежних партій. Одна з них - Трансгуманістична партія. Матрейа є одним з небагатьох афроамериканців, що підтримують цей рух. Трансгуманісти виступають за вдосконалення людини - частина з них вважає, що в результаті люди стануть кіборгами, інші - що еволюціонують до нового біологічного виду. Для досягнення цих цілей вони закликають скасувати будь-які заборони на дослідження, пов'язані з модифікацією людських генів. У самій Трансугманісттчній партії, за деякими повідомленнями, оцінюють чисельність своїх прихильників в 20-25 тис. чоловік.

Зустрічаємося з Матрейею в музеї Миколи Реріха в Нью-Йорку.

Як і багатьох американців, його не влаштовує нинішня зовнішня політика Сполучених Штатів.

«Мене багато чого не влаштовувало в політиці, я дуже втомився від одноманітного вибору між республіканцями і демократами, тому я почав шукати щось нове. Тоді я і натрапив на Трансгуманістичну партію, яка повністю відповідала моїм інтересам. Насправді в США є і менш популярні треті партії. Я впевнений, що багато хто з них відповідають інтересам громадян більше, ніж ті, що перебувають при владі. Всім набридли Трамп і Клінтон», - розповів Матрейа.

«Я дуже захоплююся філософією російського філософа Миколи Федорова (мислитель ХIX століття, вплинув на Льва Толстого, Федора Достоєвського і Володимира Соловйова. - RT). Я спробував дістати його книги в США, але з'ясувалося, що це практично неможливо зробити. Тоді я став більше дізнаватися про Росію, намагатися шукати зв'язку і зрозумів, що наші країни дуже близькі духовно, але більшість американців не знає про це, тому що зараз наше об'єднання не вигідно», - додав артист.

Матрейа Ван, будучи членом трансгуманістичної партії США, активно просуває її ідеї про розвиток спільних наукових проектів між країнами з метою досягнення кращого рівня життя для людей, яке в кінцевому підсумку може дозволити їм збільшити тривалість життя і навіть, можливо, досягти безсмертя. Політичні чвари партія вважає перешкодами для розвитку людства.

«Це саме те, що потрібно Америці. Інакше ми зайдемо в глухий кут. Що стосується Клінтон і Трампа, то вони намагаються висловлювати інтереси великих груп людей, але навіть не розуміють, що потрібно громадянам насправді. І вони приділяють величезну і непотрібну увагу придуманим зовнішнім військовим загрозам. Сподіваюся, в майбутньому всі країни складуть зброю і будуть розвивати науку і медицину», - пояснив Матрейа.

Виборча система в США, як відомо, влаштована досить складно. Якщо вірити результатам опитування Pew Research, близько 30% громадян США не розуміють, що вони голосують не за президента, а за виборщиків від округу. Теоретично, якщо б велика частина проголосувала за незалежних кандидатів, то вибори не відбулися б, і конгресу довелося б вносити зміни в систему.

«У школі приділяють зовсім мало уваги виборчій системі і пристрою сенату та конгресу. Це зроблено, щоб люди не до кінця розуміли, як працює система, а значить, ними було б легко маніпулювати. Зараз в суспільстві вже є розуміння того, що країні потрібно щось радикально нове. Це вже добре», - пояснив Матрейа.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%