Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«КазАгро» направив більше 226 млрд тенге на підтримку села

Вівторок, 08 листопада 2016 13:13

Більш 226 млрд тенге направив на підтримку АПК країни Національний керуючий холдинг «КазАгро» за підсумками дев'яти місяців 2016 року - повідомляє NUR.KZ.

У загальній сумі фінансування АПК - 183,1 млн тенге доводиться на кредитування вітчизняних господарств і агроформувань, 17,8 млрд тенге - на закуп сільськогосподарської продукції, 23,8 млрд тенге - на фінансове оздоровлення суб'єктів АПК.

До кінця року «КазАгро» планує направити на кредитування і фінансування різних проектів в галузі ще близько 80 млрд тенге.

Інвестиційний портфель Нацхолдінга становить 530 інвестиційних проектів загальною вартістю 324 млрд тенге. З них на сьогодні введено 487 проектів загальною вартістю 273,4 млн тенге із створенням порядку 15,1 тис робочих місць.

У поточному році запущено у виробництво 37 інвестиційних проектів загальною вартістю 18,8 млрд тенге, створено 1068 робочих місць.

Для фінансування посівної і збиральної роботи в поточному році Холдингу надано бюджетний кредит в сумі 60 млрд тенге, який у вигляді позик був розподілений між дочірніми організаціями Холдингу і банками другого рівня.

На сьогодні виділені бюджетні ресурси повністю освоєні. На ці кошти профінансовані 2141 сільгосптоваровиробників з посівною площею 5,3 млн га.

В цілому ж в рамках підтримки проведення весняно-польових і збиральних робіт 2016 року Холдингом за рахунок усіх джерел профінансовано 3235 сільгосптоваровиробників на суму 72,9 млн тенге.

Отримані кошти дозволили аграріям провести посівну кампанію на площі 6,9 млн га.

Для проведення необхідних господарствам агротехнічних заходів передано в лiзинг 1877 одиниць сільськогосподарської техніки на суму 37,6 млрд тенге.

З початку року, з республіканського бюджету Нацхолдінгу «КазАгро» було виділено 25 млрд тенге. З них за підсумками 9 місяців освоєно 19,8 млрд тенге.

Виділені кошти Холдингом спрямовані на реалізацію державної політики щодо стимулювання розвитку АПК з використанням широкого спектра фінансових програм, в числі яких - фінансування СХТП через Кредитні товариства, закуп маточного поголів'я великої рогатої худоби та овець.

Нацхолдінг «КазАгро» до кінця цього року планує почати фінансування ряду проектів в рамках додаткових заходів зі стимулювання економічного зростання.

Йдеться про кредитування експортоорієнтованих проектів у пріоритетних галузях АПК, мережі пунктів прийому молока і підтримки сімейних молочно-товарних ферм, сільгоспкооперативів і відгодівельних майданчиків, проектів плодоовочівництва.

АТ «Національний керуючий холдинг «КазАгро» реалізує державну політику щодо розвитку агропромислового комплексу Казахстану шляхом забезпечення ефективного управління інвестиційними активами компаній, що входять в його структуру.

До складу холдингу входять АТ «Національна компанія «Продовольча контрактна корпорація», АТ «КазАгроПродукт», АТ «Казагрофінанс», АТ «Аграрна кредитна корпорація», АТ «Фонд фінансової підтримки сільського господарства», АТ «КазАгроГарант» і АТ «КазАгроМаркетінг».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%