Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Теффт передрік Росії одне з головних місць в політиці нової адміністрації США

Середа, 09 листопада 2016 11:11

Росія займе одне з центральних місць в політиці нової американської адміністрації, заявив в середу посол США в РФ Джон Теффт - повідомляє INTERFAX.RU.

«Те, в чому я впевнений, - це те, що Росія буде однією головних тем нарівні з Китаєм, торговими питаннями, НАТО. Росія - одна з визначальних країн», - сказав Теффт журналістам в середу, відповідаючи на питання «Інтерфаксу» про те, чи варто очікувати змін у російсько-американських відносинах за нової адміністрації США.

Він нагадав, що «адміністрація Обами ще близько двох місяців буде при владі».

«Я знаю, що президент Обама хоче використати цей час. Наприклад, тривають переговори щодо врегулювання ситуації в Донбасі в «нормандському форматі», і ми зробимо все можливе через канал спілкування (помічника держсекретаря США) Вікторії Нуланд і помічника президента РФ (Владислава Суркова) з тим, щоб продемонструвати нашу підтримку і бажання просунути вперед цей процес. І ми б хотіли продовжити робити це», - пояснив Теффт.

Посол США також відзначив, що нова адміністрація США сформує так звані перехідні команди, які будуть виробляти політику Вашингтона з різних напрямків.

При цьому Теффт зазначив, що поки не знає про плани Нуланд зустрітися з В. Сурковим, але «знає, що він готовий зустрітися з ним».

Про Сирію і Україну.

Нова адміністрація США спробує просунути вперед врегулювання в Сирії і на Україні, вважає посол США в РФ Джон Теффт.

«Якщо ви подивитеся на американо-російські і американо-радянські відносини в широкому сенсі, то ви побачите, що в них превалює послідовність політичної лінії. У нас є значні протиріччя по Україні, і в Сирії, і з інших питань, але я думаю, що нова адміністрація спробує просунути вперед ці питання і знайти їм рішення», - сказав він журналістам в середу, відповідаючи на питання  «Інтерфаксу».

Теффт додав, що сподівається на те, що Росія «буде також до цього готова».

«Я не кажу, що у нас буде якесь перезавантаження, але буде зроблена спроба вирішити найбільш важливі проблеми національної безпеки», - зазначив посол США.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%