Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Трамп-президент може спровокувати політичну нестабільність відразу на декількох континентах

Четвер, 10 листопада 2016 22:47

Те, що обраним 45-м президентом США став одіозний мільярдер Дональд Трамп, може привести до політичної нестабільності не тільки в США, а відразу на декількох континентах, пише «24 канал».

Як прогнозують аналітики авторитетного видання Politico, сам факт обрання Трампа спричинить політичну нестабільність в країнах Азії, Європи, Близького Сходу і Латинської Америки.

Експерти відзначають, що світові лідери намагаються підготуватися до потенційно радикальних змін в американській зовнішній політиці і готуються до глобальної фінансової паніки, - йдеться в матеріалі.

Тепер багато що залежатиме від призначень новообраного президента в Держдепі, Пентагоні та Раді національної безпеки, де багато з фахівців раніше говорили, що ні за яких умов не будуть працювати з Трампом, пише «Європейська правда».

Сам Трамп раніше заявляв, що хоче співпрацювати з Москвою в Сирії і в інших регіонах, і не висловлював ніякого інтересу до військових дій США.

Експерти не виключають, що націоналістична політика може спалахнути в країнах Східної Європи і Балтії біля кордонів Росії, створюючи небезпечну нестабільність в регіоні. Трамп говорив, що він може не виступити на захист прибалтійських держав Латвії, Литви та Естонії, які є членами НАТО, якщо вони не будуть робити достатніх внесків до бюджету Альянсу.

Нагадаємо, 8 листопада в США відбулися президентські вибори. Обраним президентом став кандидат від республіканців Дональд Трамп, за нього проголосувала більшість виборців, в той час, як за Хілларі Клінтон віддали свої голоси більшість виборців.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%