Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Туристична галузь стала для економіки Бурятії локомотивом за темпами зростання

П'ятниця, 11 листопада 2016 14:00

Глава регіону Наговіцин також підкреслив, що галузь обігнала сільське господарство і ЖКГ - повідомляє ТАСС.

Темпи зростання туристичної галузі в Бурятії вивели її на передові позиції в економіці республіки, заявив в п'ятницю на нараді, присвяченій розвитку туризму, глава регіону В'ячеслав Наговіцин.

«На сьогодні за темпами зростання туристична галузь обігнала такі стабільно працюючі як сільське господарство, ЖКГ. Для Бурятії туризм став галуззю-локомотивом», - сказав він.

Якщо в 2014 році республіку, за офіційними даними, відвідали 940 тис. туристів, у 2015 році - 990 тис., то за підсумками року, що минає 2016 року показник прогнозується на рівні більше 1 млн осіб.

«Кожен гість за одну поїздку до нас залишає близько 20 тис. рублів. Тобто 1 млн туристів - це приблизно 20 млрд рублів, - зазначив Наговіцин. - Причому ми поки працюємо в низькому ціновому сегменті - поки ще не замахувались на елітний туризм, але для цього нам потрібно ще попрацювати над рівнем сервісу, щоб людина, яка приїжджає з великими грошима, відчувала себе комфортно в готелі, в аеропорту».

Разом з тим, за словами глави республіки, владі є над чим попрацювати і в плані збору податків. «Не дивлячись на те, що кількість туристичних прибуттів у нас більше мільйона, обсяг податків, що надходять від галузі туризму, становить близько 80 млн рублів. Тут у нас поки багато тіньового бізнесу, йдеться в основному про гостьові будинки», - сказав Наговіцин, доручивши підлеглим вибудувати роботу з такими підприємцями. На його думку, в цьому питанні треба «створювати такі умови, щоб бізнес сам виходив з тіні, щоб у нього був взаємний з владою інтерес».

За даними комітету з туризму Мінекономіки Бурятії, 1 млн прибуттів туристів - це в 4,5 рази більше, ніж в 2007 році. Обсяг платних послуг, наданих туристам за 9 місяців 2016 року, збільшився на 6% і перевищив 2 млрд рублів. У структурі платних послуг, наданих туристам, частка готелів та інших засобів розміщення склала 41%, туристичних послуг - 37%, частка санітарно-оздоровчих послуг - 22%.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%