Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Назарбаєв розповів про візит до Хіросіми

Понеділок, 14 листопада 2016 12:47

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв поділився враженнями від відвідування Хіросіми, міста в якому були зроблені перші ядерні випробування, передає кореспондент BNews.kz.

«Відвідуючи Японію, спеціально відвідав міста, які зазнали ядерного бомбардування в 1945 році, і на власні очі переконався, що це не просто використання ядерної зброї, взагалі володіння нею є морально нічим не виправданим. Таке вбивство людей і знищення - це треба було всім політикам відвідати Хіросіму і подивитися, що зроблено. Адже це була зброя не такого великого (масштабу - прим.), як сьогодні. Вибухнув всього 1 кг урану. А що буде, якщо зараз станеться таке зіткнення? Тому Казахстан став засновником прийняття загальної декларації ООН з побудови світу, вільного від ядерної зброї», - повідомив Президент РК в ході другого засідання Астанінського клубу.

Звертаючись до учасників засідання, Глава держави нагадав, що в поточному році виповнилося 25 років з дня прийняття історичного рішення про закриття Семипалатинського ядерного полігону. Назарбаєв відзначив, що даний крок до сих пір залишається єдиним рішучим актом в процесі глобального ядерного роззброєння.

«Казахстан єдина держава, яка добровільно саме вирішила відмовитися від найбільшого в світі полігону. Всі інші ядерні полігони світу мовчать після нашої дії. Але вони закриті. У Казахстані добре знають ціну ядерних поразок. Вона вимірюється сотнями тисяч жертв ядерних випробувань, колосальним збитком нашої землі і людям. Ми вважаємо, що приблизно 1,5 млн наших громадян були схильні до радіації і в третьому поколінні сьогодні продовжують від цього страждати. Тому ми назавжди позбулися ядерної зброї на своїй території, набули без'ядерного статусу», - сказав Н.Назарбаєв.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%