Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Казагрофінанс» розмістив внутрішні облігації для широкого кола інвесторів

Вівторок, 15 листопада 2016 10:25

14 листопада в торговельній системі АТ «Казахстанська фондова біржа» (KASE) відбулося первинне розміщення тенгових облігацій АТ «Казагрофінанс» на загальну суму 8 млрд тенге з терміном обігу 5 років - повідомляє Хабар 24.

Керуючим емісійного консорціуму і фінансовим консультантом по угоді виступило АТ «Halyk Finance», со-андеррайтерами - Євразійський Банк Розвитку та АТ «Цесна Капітал».

Унікальність розміщення полягає в тому, що в ньому взяли участь приватні інституційні інвестори, а не державний Єдиний Накопичувальний Пенсійний Фонд (ЕНПФ), як практикувалося в останні роки. На думку всіх учасників угоди, це свідчить про готовність і потенціал ринку до такого роду розміщень.

Айнур Сейткасімова, Перший заступник Голови Правління АТ «Казагрофінанс»:

- Розміщення публічних локальних облігацій серед широкого кола інвесторів є послідовною стратегією Компанії з метою підвищення інвестиційної привабливості «Казагрофінанс». Довіра інвесторів підкріплено стійким фінансовим становищем Компанії, а також прозорістю її діяльності. Компанія в останні роки прагне до диверсифікації інструментів і джерел фінансування для забезпечення зростання агропромислового комплексу Республіки Казахстан. Ми сподіваємося, що успіх нашого дебютного випуску приверне увагу інвесторів до казахстанського аграрного сектору, поряд з нафтовою і банківської галузями.

Фархад Охонов, директор департаменту фінансового консультування і андеррайтингу АТ «Halyk Finance»:

- Цьому успішному розміщенню передувала клопітка робота Halyk Finance, як керуючого емісійним консорціумом, спільно з «Казагрофінанс» і со-андеррайтерами за визначенням параметрів випуску облігацій, які в кінцевому рахунку забезпечили інтерес інвесторів. Ми сподіваємося, що на тлі триваючого зниження процентних ставок по нотах Нацбанку, угода «Казагрофінанс» відкриє дорогу новим публічних розміщень тенгових корпоративних облігацій, яких вітчизняний ринок не бачив вже більше 2-х років.

Дмитро Ладик-Роїв, керуючий директор по активах і пасивах ЄАБР:

- Ми давно і успішно співпрацюємо з «Казагрофінанс» і впевнені у фінансовій стабільності даної компанії. Ми розглядаємо нашу участь у випуску облігацій не тільки як надання ресурсів «Казагрофінанс» для закупівлі сільгосптехніки, а й як підтримку розвитку ринку капіталів в Республіці Казахстан, що відповідає стратегії банку, спрямованої на розвиток і інтеграцію економік його країн-учасників. Сподіваємося, що успішне розміщення дасть поштовх до зростання інвестиційних вливань в АПК Республіки Казахстан і сприятиме розвитку ринку капіталів в Республіці Казахстан.

Самат Балкенов, Голова Правління АТ «Цесна Капітал»:

- Розміщення облігацій «Казагрофінанс» - це наша перша ластівка і великий заділ на майбутнє, адже раніше без участі ЕНПФ залучення грошей на таку суму і термін практично не проводилися.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%