Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У влади Британії немає плану по Брексіт

Вівторок, 15 листопада 2016 19:22

У британського уряду немає всеосяжного плану по «брексіту», а вироблення стратегії ведення переговорів з ЄС може зайняти до півроку, йдеться в службовому документі, який потрапив у розпорядження газети Times. Службова записка «Останні дані по брексіту», яка стала надбанням гласності, складена неназваним консультантом і датована 7 листопада, пише «Кореспондент».

У ній наголошується, що в уряді досі не існує всеосяжного плану по виходу з ЄС через «розбіжності усередині кабінету». Також, владі доведеться мати справу з 500 різними проектами, які так чи інакше мають відношення до «брексіту», для чого може знадобитися до 30 тисяч додаткових співробітників.

Однак джерело в уряді заявило, що документ, який потрапив до рук журналістів, був підготовлений консалтинговою фірмою за власною ініціативою, а сам уряд до записки відношення не має.

Міністр транспорту Кріс Грейлінг в інтерв'ю ранковій радіопрограмі Бі-бі-сі сказав, що не має уявлення, звідки з'явився цей документ. Допустивши, що переговори по «брексіту» будуть складними, міністр відкинув твердження, зроблені в оприлюдненому Times документі. «Мій досвід говорить про інше», - сказав Грейлінг.

У документі міститься критика на адресу Терези Мей, яка, як сказано в записці, «набуває репутацію (людини), який приймає рішення і опрацьовує деталі самостійно». На думку авторів документа, такий підхід навряд чи може тривати довго.

За даними Times, в записці говориться про розбіжності, що існують між міністром закордонних справ Борисом Джонсоном, міністром з «брексіту» Девідом Дейвісом і міністром міжнародної торгівлі Ліамом Фоксом з одного боку і міністром фінансів Філіпом Хеммондом і міністром з питань бізнесу Грегом Кларком з іншого.

«Кожен департамент розробив власний колегіальний план з приводу того, яким буде вплив «брексіта» і як реагувати, якщо все буде розвиватися за найгіршим сценарієм», - йдеться у наведеному в Times витягу з документа.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%