Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Конгресі США готується новий законопроект проти Росії

Четвер, 17 листопада 2016 13:25

Як заявив сенатор Бен Кардін, закон повинен дати відповідь на дії Росії на Україні і в Сирії, а також на нібито вдавані Москвою спроби вплинути на американські вибори - повідомляє ТАСС.

Американські сенатори приступили до роботи над законопроектом, який, на їхню задку, повинен дати відповідь на дії Росії на Україні і в Сирії, а також на нібито вдавані Москвою спроби вплинути на американські вибори.

Як повідомив журналістам член комітету у закордонних справах Сенату Конгресу США демократ Бен Кардін, документ буде носити «всеосяжний характер».

«Росія представляє дуже серйозний виклик для Америки, - стверджував законодавець. - Вони не наші партнери». Назвавши поведінку Росії на світовій арені «хуліганським», він нагадав, що в цьому році в США звучали звинувачення на адресу Москви щодо спроб незаконного проникнення в комп'ютерні системи, в тому числі в базу даних кандидата Демократичної партії Хілларі Клінтон, яка програла президентські вибори республіканцеві Дональда Трампа .

«Будь це напад за допомогою (винищувача) МіГ або комп'ютерної миші, в будь-якому випадку це напад, - заявив Кардін. - Він вимагає відповіді. Очевидно, що вони несуть відповідальність за кібернапад на нашу країну під час недавніх виборів».

Кардін не став вдаватися в деталі підготовлюваного законопроекту, зазначивши, що він планує виступити в четвер у Вашингтоні на тему політики Росії. На питання журналістів, чи буде новий документ передбачатиме додаткові санкції проти РФ, сенатор відповів: «Він буде всеосяжним».

Як повідомило агентство Reuters, «інші законодавці також закликають до дій проти Росії». У той же час Кардін визнав, що прийняти такий законопроект в Конгресі нинішнього скликання, який завершить свою роботу в кінці цього року, буде складно. Однак законодавець вважає, що подібна ініціатива може закласти основу для майбутніх дій Сенату і Палати представників, які приступлять до роботи в оновлених складах в січні наступного року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%