Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Назарбаєв незадоволений спробами МВС «управляти країною»

Понеділок, 21 листопада 2016 12:02

Для ефективної реалізації реформ центральні органи повинні перестати втручатися в роботу місцевих виконавчих органів - повідомляє Sputnik.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв незадоволений втручанням МВС та інших центральних держорганів у вирішення питань, віднесених до компетенції місцевих виконавчих органів: глава держави бачить в цьому спроби «керувати всім Казахстаном» з центру.

«Поліпшується зараз система відбору співробітників правоохоронних структур, створена і функціонує місцева поліцейська служба, підзвітна місцевим органам влади, місцевій громаді. І не так просто було змусити МВС це зробити: ось так чіпляються, ось звідси, з Астани, буду керувати всім Казахстаном - і нікому нічого не дам. Уже коли розподілили, все одно продовжують призначати (співробітників місцевої поліції)», - заявив Назарбаєв в ході VII з'їзду суддів республіки в понеділок.

За словами президента Казахстану, намічені ним реформи можуть просуватися, якщо самі начальники будуть віддані цьому.

«Якщо цього не буде, нам треба їх міняти, щоб довести до кінця ці реформи. Ні, щоб навпаки зробити так, щоб нехай на місцях відповідають за загальну злочинність, за неподобства, які там робляться - міністерству є чим займатися. І це стосується не тільки МВС», - додав він.

Глава держави нагадав, що для забезпечення прозорості роботи поліції створені громадські ради, які розглядають скарги на дії поліцейських, які порушують етичні норми.

«Мова йде про те, щоб поліцейський став другом людини, який приходить на допомогу, коли він потребує такої допомоги, і люди довіряють поліцейському, приходять з усіма своїми проблемами», - пояснив Назарбаєв.

При цьому, за його словами, позитивна оцінка проведених владою реформ з боку суспільства «цілком залежить від того, наскільки швидким і головне справедливим буде суд».

«Люди не повинні бігати по коридорах влади в пошуках вирішення своїх проблем, як це було місяцями і роками. Футболять людей то туди, то сюди. Ні б сказати «ні» або «так», ні, їх треба тягати по коридорах!», - обурився президент.

За його словами, в разі порушення закону людина повинна йти до суду, знаходити там надійний захист своїх прав і свобод, як це робиться в усьому цивілізованому світі. І кінцева мета будь-якої, справжньої реформи - це незалежна непідкупна судова влада, де головним є чесність, професіоналізм судді, справедливість і головне доступність правосуддя, резюмував Назарбаєв.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%