Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Назарбаєв відкинув ідею про перейменування Астани (відео)

П'ятниця, 25 листопада 2016 14:37

Президент Казахстану дав інтерв'ю телеканалу «Росія 24», відповівши на питання про значущість індустріально-інноваційного розвитку країни, ролі держави в економіці, повідомляє NUR.KZ з посиланням на Акорду.

В ході бесіди президент Казахстану відповів на питання про значущість індустріально-інноваційного розвитку країни, ролі держави в економіці.

Глава держави окремо зупинився на питаннях ребрендингу столиці Казахстану, підвищення освітнього рівня молоді в республіці, важливості тримовності в освітньому процесі.

«Я тут живу, чую все. Зараз пишуть, говорять в Інтернеті. Мені вже доводилося відповідати на це ... Всі знають Астану. Це бренд. Тому немає необхідності змінювати її назву. В Астані відбувся перший в 21 столітті саміт ОБСЄ. Приймали Азіатські зимові ігри. Зараз буде відбуватися всесвітньо EXPO-2017. З'їзди світових традиційних релігій. Все це пов'язано з Казахстаном, але всюди звучить ім'я - Астана. Яка необхідність міняти це?», - сказав Назарбаєв в інтерв'ю.

Раніше президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв подякував парламентаріям за декларацію, зазначивши, що йому було «приємно». Однак, підкреслив глава держави, він «нікому не висловлював і не говорив» пропозицій про перейменування столиці.

Нагадаємо, 23 листопада депутати парламенту прийняли декларацію 25-річчя незалежності РК, в якій йдеться про перейменування Астани. Передбачалося, що в назві столиці відіб'ють ім'я Нурсултана Назарбаєва.

Чиновники обговорили можливі варіанти нової назви столиці. До слова, Астану можуть перейменувати ще до Нового року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%