Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Майже три чверті росіян хочуть дружити із Заходом

Вівторок, 29 листопада 2016 13:58

71 відсоток респондентів, опитаних соціологами «Левада-центру», висловилися за «подальше розширення економічних, політичних, культурних зв'язків» із Заходом - повідомляє DW.

Число росіян, готових потримати політику уряду країни на подальше зближення з країнами Заходу, досягло максимуму з початку 21-го століття. Про це свідчать результати опитування «Левада-центру», опубліковані у вівторок, 29 листопада.

Згідно з даними, отриманими соціологами, 71 відсоток респондентів висловилися за «подальше розширення економічних, політичних, культурних зв'язків» із Заходом. Це на 21 відсоток більше, ніж в липні 2015 року та впритул наближається до історичного максимуму: в березні 2000 року за «подальше зближення з Заходом» висловилися 76 відсотків опитаних.

Відповідно, за «скорочення зв'язків, відносин, віддалення від країн Заходу» висловилися 17 відсотків респондентів, що на 20 відсотків менше, ніж у липні 2015 року, коли цей показник був максимальним. Найменше число росіян (13 відсотків), які виступають за віддалення від Заходу, соціологи зафіксували в листопаді 1999 року.

Опитування також показало, що більшість росіян (70 відсотків) вважають, що Росія грає «вирішальну або досить важливу роль» у розв'язанні міжнародних проблем. При цьому більшості опитаних (51 відсоток) неважливо, що думають про Росію на Заході.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%