Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Фракція Меркель в бундестазі назвала Росію загрозою миру в Європі

Середа, 30 листопада 2016 12:34

Фракція ХДС / ХСС в німецькому бундестазі звинуватила президента РФ Путіна в тому, що він ставить під загрозу мир в Європі. У той же час депутати виступають за зміцнення довіри між ФРН і Росією - повідомляє DW.

Фракція Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу (ХДС / ХСС) в бундестагу розробила зовнішньополітичну стратегію щодо Росії. Вона викладена в документі, одноголосно прийнятому у вівторок, 29 листопада, передає агентство dpa. «Світ в Європі під загрозою. Тому співдружність європейських держав не може миритися з агресією Росії в Східній Європі», - сказано в тексті.

Блок консервативних партій, очолюваний канцлером Німеччини Ангелою Меркель (Angela Merkel), рекомендує Європейському Союзу розробити більш ефективну оборонну стратегію в рамках НАТО. Зокрема, мова йде про посилення розвідки, зміцненні співпраці в сфері закупівлі озброєнь і в галузі транспортної авіації.

У той же час парламентська фракція ХДС / ХСС виступає за відновлення переговорів у рамках формату «Рада НАТО-Росія». Пропонується створити спільний орган по зміцненню довіри і запобігання криз, зокрема, в області інформаційної безпеки.

Військові дії Росії на території України є неприйнятними.

Як зазначено в документі, загроза до східних кордонів НАТО «наближається через агресивню зовнішню політику Росії». Військові дії РФ на території України є неприйнятними, підкреслюють депутати. «Коли принцип недоторканності кордонів не визнається, а військова перевага стає зовнішньополітичним інструментом, в Європі відкривається ящик Пандори», - цитує документ агентство dpa.

Крім того, відзначають німецькі парламентарії, підтримуючи режим президента Сирії Башара Асада, Москва несе значну частку відповідальності за вчинені Асадом в Сирії військові злочини проти власного народу.

Протидіяти спробам дискредитації уряду ФРН.

Фракція ХДС / ХСС також звинуватила російську владу в спробах роз'єднання населення на Заході, дискредитації політики уряду Німеччини і, зокрема, канцлера ФРН. Парламентарії вказують, що для цих цілей Росія використовує великий набір засобів - від діяльності спецслужб до кіберсаботажу і фінансової підтримки правопопулістських партій в Євросоюзі. «Ми повинні ефективно протидіяти цьому разом з нашими союзниками і партнерами», - закликає фракція ХДС / ХСС.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%