Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Порт Амстердама заборонив вихід в море російському судну «Николай Касаткин»

П'ятниця, 02 грудня 2016 11:45

На кораблі виявлені порушення умов праці: судновласник повинен екіпажу зарплату за чотири місяці в $ 90 тисяч - повідомляє ТАСС.

Портова інспекція Амстердама заборонила залишати порт російському транспортному судну «Николай Касаткин» (порт приписки Невельськ, Сахалін), що зайшов до Голландії з вантажем краба з Баренцевого моря, повідомив журналістам керівник калінінградського відділення російської профспілки моряків Вадим Мамонтов.

«Транспортному судну «Николай Касаткин», судновласником якого є ТОВ «Парус» з Південно-Сахалінська, заборонено портовими властями вихід в море через виявлені інспекцією порушення умов праці екіпажу, заходів безпеки», - сказав Мамонтов. Йдеться про заборгованість судновласником екіпажу зарплати за чотири місяці в $ 90 тисяч, про неправильно складені трудові контракти, недійсні медичні посвідчення моряків, недотримання вимог техніки безпеки на борту судна, зазначив представник профспілки.

За словами Мамонтова, на судні закінчується продовольство. Про ситуацію інспектори Міжнародної федерації транспортників (МФТ) сповістили судновласника. І отримали відповідь від її представника, що «фактично, компанія затримала зарплату лише за один місяць з об'єктивних причин, вимоги екіпажу необґрунтовані».

Екіпаж, зазначив Мамонтов, «оголосив страйк і відмовився йти на вивантаження, поки не виплатять належне». За його інформацією, «на адресу інспекції МФТ в Роттердамі направлено вимоги, що стосуються невиплати заборгованості із зарплати, від раніше списаних (з судна) рибалок Владивостока і Калінінграда, Ростова і Петрозаводська», які працювали за договорами з ТОВ «Парус».

Слідство перевіряє інформацію.

Як повідомила старший помічник керівника Далекосхідного слідчого управління на транспорті СК РФ Оксана Полшакова, розпочато перевірку повідомлень ЗМІ про борг із зарплати.

«2 грудня 2016 року в ході моніторингу федеральних засобів масової інформації виявлені відомості про те, що в Амстердамі затримано судно під російським прапором «Николай Касаткин» (порт приписки м Невельськ Сахалінської області), екіпаж якого оголосив страйк у зв'язку з невиплатою судновласником (ТОВ «Парус», м Південно-Сахалінськ) заробітної плати. За попередніми даними, мова йде про заборгованість екіпажу із зарплати в розмірі близько $ 90 тисяч. За даним фактом негайно організовано проведення процесуальної перевірки», - повідомила Полшакова.

Вона уточнила, що перевірка доручена Сахалінському слідчому відділу на транспорті Далекосхідного слідчого управління на транспорті Слідчого комітету Російської Федерації, вона проводиться за статтею про невиплату заробітної плати. Під час перевірки слідчим, зокрема, належить встановити точний розмір заборгованості по заробітній платі і дати правову оцінку діям осіб, які порушили трудові права моряків.

Представник МЗС в Південно-Сахалінську повідомив кореспонденту ТАРС, що відомство не отримувало звернень у зв'язку із ситуацією, що склалася.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%