Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Два британські банки оштрафували через гучну справу

Субота, 03 грудня 2016 15:21

Влада Сінгапуру оштрафувала два британські банки на суму понад 5,3 млн доларів за порушення правил боротьби з відмиванням коштів під час фінансових операцій, пов'язаних з малайзійським державним фондом 1Malaysia Development Berhad (1MDB), пише «Сегодня».

Місцева філія британського банку Standard Chartered оштрафована на 3,65 млн доларів, а філія банку Coutts повинна виплатити 1,7 млн за неналежну перевірку клієнтів.

Порушення були виявлені в ході міжнародного розслідування справи про крадіжку понад мільярда доларів з фонду 1MDB, створеного для допомоги економіки Малайзії. Імовірно, до крадіжки причетні люди, близькі до малайзійського прем'єр-міністра Наджібу Разаку. Справа про фонд 1MDB розслідується вже в чотирьох країнах – США, Малайзії, Сінгапурі і Швейцарії.

Слідчі припускають, що з малайзійського фонду з моменту його запуску в 2009 році були вкрадені мільярди доларів. Частина цих грошей, як видно, була витрачена на покупку активів в Сполучених Штатах.

У липні міністерство юстиції США подало позов з вимогою накласти арешт на активи вартістю близько мільярда доларів, які можуть бути пов'язані з «міжнародною змовою з відмивання грошей, вкрадених з 1MDB».

У позові зазначалося, що до крадіжки і відмивання грошей були причетні кілька осіб, в тому числі малайзійські чиновники. Серед іншого, в позові йдеться, що до справи причетний Різа Азіз – пасинок прем'єр-міністра Малайзії.

Сам прем'єр Наджиб Разак не згадується в позові по імені, однак, як зазначають ЗМІ, саме він, по всій видимості, фігурує в документі як «малайзійський чиновник номер 1».

Пізніше цю версію підтвердив один з малайзійських міністрів. Наджиб Разак заперечує звинувачення в причетності до крадіжки.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%