Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росія та Китай блокували резолюцію Радбезу ООН про припинення воєнних дій Алеппо

Вівторок, 06 грудня 2016 09:05

Росія наклала вето на резолюцію Ради Безпеки ООН про припинення вогню в сирійському місті Алеппо. Аналогічним чином вчинив і Китай – повідомляє DW.

Раді Безпеки ООН не вдалося ухвалити в понеділок, 5 грудня, резолюцію, яка закликає до перемир'я в обложеному військами сирійської армії місті Алеппо. На документ наклали вето Китай та Росія. За версією Москви, Захід використовує гуманітарні проблеми як привід для просування політичного плану зміни уряду в Дамаску.

Текст резолюції внесли Єгипет, Іспанія і Нова Зеландія. Вони виступили з вимогами припинити військові дії в Алеппо і надати гуманітарним місіям доступ до обложених районів міста для надання термінової допомоги його жителям.

Раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що прийняття документа дозволить контролюючим місто повстанцям зміцнити їхні позиції і утруднить звільнення міста. «Відсутні будь-які сумніви, що 10-денний перепочинок такого роду буде точно використаний для перегрупування і поповнення сил і засобів екстремістів і тим самим ускладнить звільнення від них східного Алеппо», - сказав Лавров.

«Всюди бомби, бомби, бомби ...»

Тим часом армія Сирії просувається все далі вглиб зайнятої повстанцями і джихадистами східній частині Алеппо. Сирійський наглядова рада з прав людини (SOHR), яка базується у Великобританії. 5 грудня повідомила, що війська Башара Асада ще встановили контроль над одним кварталом Алеппо. В даний час, за оцінками організації, армія захопила понад 60 відсотків східної частини міста.

Активісти повідомляють про запеклі бої з використанням важкої артилерії в районах, які утримуються повстанцями. «Немає слів, щоб описати ситуацію. Всюди бомби, бомби, бомби. Урядові війська ведуть з усіх напрямків», - цитує агентство DPA одного з активістів SOHR.

«Алеппо може стати гігантським кладовищем».

За словами координатора по ООН надання термінової гуманітарної Яна Егеланн ДОПОМОГИ, гуманітарна ситуація в місті катастрофічна, його жителі абсолютно беззахисні. У листопаді ООН не вдалося доставити в Алеппо практично ніякої гуманітарної допомоги. 8 Лише відсотків жителів обложених районів отримали продукти харчування, медикаменти та питну воду. «Відчай досягло апогею. Люди втомилися, зголодніли і втратили будь-яку надію », - сказав Егеланн в Женеві 1 грудня.

Днем раніше представник ООН з гуманітарних питань Стівен О'Брайен на екстрено скликаному засіданні Ради Безпеки заявив, що якщо не вжити негайних заходів, то охоплена бойовими діями територія Алеппо може перетворитися з «гігантське кладовище». За словами спецпосланця ООН по Сирії Стаффана де Містури, у зв'язку з посиленням авіаударів в східній частині Алеппо розгортається «гуманітарна катастрофа», причому ситуація погіршується.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%